ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ :  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ  ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΩ «ΟΧΙ»


Το Ελληνικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου είναι ίσως το κρισιμότερο σταυροδρόμι της ελληνικής μεταπολιτευτικής ιστορίας, που μπορεί να μας οδηγήσει στον όλεθρο ή στην αναγέννηση της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Άσχετα με τον λόγο για τον οποίο προέκυψε, την προχειρότητα ή την βιασύνη με την οποία διοργανώθηκε, και την σαφήνεια ή την ασάφεια του ερωτήματος που διατυπώθηκε, έχει ήδη λάβει διαστάσεις  κομβικής σημασίας για την τύχη της χώρας τις επόμενες δεκαετίες , και έχει αποκτήσει διεθνή σημασία,  λόγω των σοβαρών οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων που διακυβεύονται  στην περιοχή της Ευρώπης και της Μεσογείου αντίστοιχα.
Στο ελληνικό δημοψήφισμα, που διεξάγεται με κλειστές τις τράπεζες και σε συνθήκες αφόρητου εκβιασμού και φόβου στους Έλληνες πολίτες,  κρίνεται η διάσωση ή η καταστροφή της χώρας, η  επιτυχία ή αποτυχία της εφαρμοζόμενης πολιτικής λιτότητας στην ευρωζώνη,  η επιτυχία ή η αποτυχία των συνταγών του Δ.Ν.Τ. και των μνημονίων, η υποταγή ή η αντίσταση στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, η ενότητα της ευρωζώνης , η πολιτική επιβίωση του ελεγχόμενου από την Merklel block εξουσίας και εν γένει η επαναφορά της δημοκρατίας και η ανάκτηση του κοινοτικού κεκτημένου στην ΕΕ.
Λόγω της καθοριστικής σημασίας του Ελληνικού Δημοψηφίσματος για την χώρα, αλλά και το παγκόσμιο γεωπολιτικό παιγνίδι , δεν επιτρέπεται να μείνει κανένας Έλληνας αμέτοχος και να μην πάρει θέση για την τύχη της χώρας.
Εντός Ελλάδος κρίνεται η τύχη του πολιτικο-οικονομικού μπλοκ εξουσίας που αναδείχθηκε μετά την μεταπολίτευση  και καταργώντας κάθε θεσμό και κάθε δημοκρατική λειτουργία, μέσω της κομματοκρατίας, της διαφθοράς και της εκμετάλλευσης του κράτους οδήγησε την χώρα στην πτώχευση και στην καταστροφή. Το block εξουσίας των κομμάτων της μεταπολίτευσης, όπως έπραξαν στο παρελθόν οι εθελόδουλοι δωσίλογοι της κατοχής,  σε αγαστή συνεργασία με το διευθυντήριο των Βρυξελλών , συσπειρωμένο με λύσσα και τρομοκρατικές μεθόδους, παίζει τα ρέστα του, επιδιώκοντας να ανακόψει την πορεία της χώρας προς το μέλλον, και αξιοποιώντας τα αργυρώνητα ΜΜΕ που έχει στην κατοχή του, διασπείρει  καθημερινά το φόβο στους πολίτες και επιδιώκει τον εγκλωβισμό τους στο «ΝΑΙ»,  που θα τους ξαναφέρει στα πράγματα και θα σπείρει τον όλεθρο στην χώρα. Αυτοί που πάντα έβαζαν το συμφέρον τους πάνω από το συμφέρον της χώρας, αυτοί που πολιτεύονται έχοντας βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αντιστρέφουν με διαβολική μαεστρία την αλήθεια , και προσπαθούν να επιρρίψουν την ευθύνη της χρεοκοπίας στους ερασιτέχνες του  ΣΥΡΙΖΑ και στον άπειρο πρωθυπουργό, ώστε να εμφανιστούν και πάλι ως οι σωτήρες της χώρας.  τον στόχο τους.
Τυχόν υπερίσχυση του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα , θα αποτελέσει την καταστροφή της χώρας,  κάτι που το γνωρίζουν και επιμελώς το αποκρύπτουν, διότι η χώρα θα πέσει σε ακυβερνησία και σε διαδικασία εκλογών με αβέβαιο αποτέλεσμα, ενώ η χώρα οφείλει , εντός δύο εβδομάδων το πολύ, να έχει επιλύσει το πρόβλημα με τους δανειστές της . Πέραν τούτου η υπερίσχυση του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα θα σημαίνει παντελή αποδυνάμωση οποιασδήποτε κυβέρνησης για να διαπραγματευθεί με τις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα νομιμοποίηση των Βρυξελών να ολοκληρώσουν το Ελληνικό ολοκαύτωμα. Το δε σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας δεν θα προχωρήσει, αφού λόγω του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ, οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας περνάει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ υποχρεωτικά.  Τα μιζομόμματα λοιπόν, προκειμένου να νεκραναστηθούν δίνουν την ύστατη μάχη, γι’ αυτό την δίνουν με τόση λύσσα.

Σε επίπεδο Ευρώπης και ευρωζώνης, στο δημοψήφισμα αυτό κρίνεται η τύχη και η επιβίωση του  block εξουσίας φανατικών Γερμανών και  τραπεζιτών,  που μετέτρεψαν την ΕΕ και την Ευρωζώνη σε πεδίο εφαρμογής του νεοφιλελευθερισμού, όπου με εργαλείο την χρεοκρατία  και τις πολιτικές λιτότητας οδήγησαν  όλες τις χώρες της ευρωζώνης σε υπερχρέωση και την Γερμανία σε πλεονάσματα 250 δις ευρώ. Αυτό το block εξουσίας κατάργησε de facto το Ευρωπαϊκό κεκτημένο , καταργώντας ταυτόχρονα την δημοκρατία, περιφρονώντας την ελευθερία, την ισότητα , το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με την χρεοκρατία, η οποία σταδιακά υποχρέωσε όλες τις χώρες της ευρωζώνης να κάμψουν τις αντιστάσεις τους μπροστά στην επέλαση του χρέους και της απειλής της χρεοκοπίας. Σε κάθε πάντως περίπτωση, μετά διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας από την ΕΚΤ και τον ELA, και την παύση πληρωμών της χώρας εντός ευρωζώνης, διακυβεύεται η ενότητα της Ευρωζώνης, αφού η τυχόν έξοδος της Ελλάδας από αυτήν θα καταρρίψει το αμετάκλητο της εισόδου και θα αποτελέσει τον οδό διαφυγής και των λοιπών υπερχρεωμένων χωρών από την ένωση. Το σίγουρο είναι ότι μετά το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα , η Ευρώπη δεν θα είναι πλέον ίδια και το μέλλον της σαν ενιαία εξαρτάται από την αλλαγή ή μη στάσης του block εξουσίας που την οδήγησε στην συγκαλυμμένη χούντα των Βρυξελλών , η οποία θέτει ταυτόχρονα σε μεγάλο κίνδυνο τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Αμερικής στην περιοχή, λόγω κινδύνου ανάφλεξης του Ευρωπαϊκού Νότου  που στενάζει ξανά κάτω από την γερμανική μπότα.
Χαρακτηριστικό της σύγκρουσης συμφερόντων Αμερικής και Γερμανίας στην περιοχή και της  εμπλοκής της Αμερικής  στην υπόθεση της Ελληνικής  χρεοκοπίας είναι η χθεσινή δημοσίευση της Έκθεσης του ΔΝΤ σύμφωνα με την οποία το Ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο,  πρέπει να «κουρευτεί» κατά 30% και η εξόφληση του θα πρέπει να ξεκινήσει από το 2055, με μία περίοδο χάριτος δηλαδή 20 ετών προκειμένου να καταστεί βιώσιμο και η ελληνική οικονομία να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Παρέμβαση στο Δημοψήφισμα και στην διαπραγμάτευση με την Ευρώπη έκανε και το  ΝΑΤΟ, το οποίο έστειλε το μήνυμα πώς δεν μπορούν να γίνουν άλλες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας. Η απόρριψη μάλιστα αυτού του παράλογου αιτήματος για μείωση των αμυντικών δαπανών από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο ήρθε από τον ίδιο το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ και μάλιστα από «γερμανικού εδάφους». Τον λόγο που το ΝΑΤΟ δεν θέλει άλλες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες και γενικώς μία περιθωριοποιημένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ελλάδα τον εξήγησε επαρκώς με άρθρο του στο Foreign Policy o Τζέιμς Σταυρίδης, απόστρατος Ναύαρχος του Ναυτικού των ΗΠΑ και τέως Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη. Ο κ. Σταυρίδης εξήγησε πώς αν συμβεί κάτι τέτοιο η Ελλάδα θα αναζητήσει βοήθεια από την Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και κατηγόρησε τους Ευρωπαίους τραπεζίτες αλλά και τους πολιτικούς που άφησαν ένα θέμα μείζονος γεωπολιτικής σημασίας στα χέρια τους. «Οι τραπεζίτες δεν γνωρίζουν από γεωπολιτική», επισήμανε ο απόστρατος Ναύαρχος. Ένα άλλο στοιχείο που καταγράφεται την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού με ευθύνη της Γερμανίας είναι οι αποκαλύψεις των Wikileaks για το ρόλο της Άνγκελα Μέρκελ στην ελληνική κρίση. Κατά το κοινώς λεγόμενο την ξεμπροστιάζουν και γι’ αυτό υπήρξε η αντίδραση του επικεφαλής της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη Τζον Έμερσον «για συνομιλία».
                Δεδομένου λοιπόν ότι το  block εξουσίας των φανατικών Γερμανών και  των banksters,  που νέμεται και εκμεταλλευεται την EE και την Ευρωζώνη ,   στοχεύει με πραξικοπηματικό τρόπο να ανατρέψει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να ταπεινώσει και εξευτελίσει τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας  και να συντρίψει τον Ελληνικό λαό , προκειμένου να αποδείξει την αδιαπραγμάτευτη και απόλυτη ισχύ και κυριαρχία της στην ΕΕ και να αποκλείσει την εμφάνιση παρόμοιων κινημάτων στα χωράφια της,  δεδομένου του γεγονότος ότι οι θεσμικοί και εξωθεσμικοί  εκπρόσωποι της ΕΕ παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στα εσωτερικά της χώρας και με φασιστικό τρόπο, προσβάλλοντας το ίδιο το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το δημοκρατικό πολίτευμα,  υποδεικνύουν στους Έλληνες  τι να ψηφίσουν, και τους εκβιάζουν ότι αν ψηφίσουν διαφορετικά θα φύγουν από το ευρώ και την Ευρώπη,  δεδομένου του γεγονότος ότι  η εγχώρια Τρόικα,  σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα εξωτερικού , συμμετέχει στην επιχείρηση κατατρομοκράτησης του Ελληνικού λαού, και με εργαλείο τα ελεγχόμενα και αργυρώνητα ΜΜΕ επιχειρεί με παραπληροφόρηση και τρομοκρατία να αποσπάσει με εκβιασμό  από τους Έλληνες πολίτες την συναίνεσή τους  στην συνέχιση και ολοκλήρωση της οικονομικής καταστροφής και γενοκτονίας που με την εφαρμογή των μνημονίων επιχειρείται στην χώρα  η απάντηση είναι «ΟΧΙ»!!!
Και το «όχι αυτό, είναι η μόνη δυνατή απάντηση, όταν κρίνεται το μέλλον της χώρας και του λαού της για τα επόμενα 30 χρόνια, όταν κρίνεται η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και το δημοκρατικό της πολίτευμα, όπως επίσης και ο κόσμος στον οποίον θα ζήσουν τα παιδιά μας .

Πολυχρόνης Καρσαμπάς, δικηγόρος.
thumbnail
About The Author

0 comments