Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα και οι πραγματικοί δολοφόνοι της Ανθρωπότητας. (Με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι).


Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα και οι πραγματικοί δολοφόνοι της Ανθρωπότητας.
(Με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι).

Του Πολυχρόνη Καρσαμπά

Ανέκαθεν , από τις απαρχές της ανθρώπινης ιστορίας, η πόλεμος ήταν «πατήρ των πάντων» σύμφωνα με τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Ηράκλειτο.
Η ανθρώπινη ιστορία είναι γραμμένη με το αίμα και τα δάκρυα των λαών, που βρίσκονταν στα διασταυρούμενα πυρά φυλών , κρατών, και μαφιών που συγκρούονταν για την κυριαρχία στον πλανήτη.
Το αίμα των λαών πότιζε τον πλανήτη, είτε με την συμμετοχή του στους πολέμους σαν στρατεύσιμη μάζα είτε σαν λάφυρο πολέμου προς εκμετάλλευση, είτε σαν αντικείμενο γενοκτονιών, εθνοκαθάρσεων κλπ.
Όπως πάντοτε , έτσι και σήμερα, οι μεγάλες δυνάμεις και οι μικρότερες περιφερειακές δυνάμεις που εξαρτώνται από τις  μεγάλες, ερίζουν και συγκρούονται για τρία πράγματα, για ισχύ, εξουσία και χρήμα , που είναι τα μέσα κυριαρχίας επί πληθυσμών και επί της γης.
Στο επίπεδο του χρήματος, η παγκόσμια κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού συστήματος στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, μετά  την κατάρρευση του μοντέλου του κρατικού καπιταλισμού της Σοβιετικής ένωσης, είχε σαν συνέπεια την κατάργηση-αδρανοποίηση όλων των ρυθμιστικών και παρεμβατικών θεσμών που θεσπίστηκαν μετά το κράχ του 1929 και τους δύο παγκόσμιους πολέμους (Κευνσιανισμός), προκειμένου να ελεγχθεί η συστημική μονοπωλιακή τάση του «φιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου» και να αποσοβηθεί η κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος από τις ενδογενείς αδυναμίες του.
Έτσι , βρήκε πρόσφορο έδαφος, ελλείψει αντίπαλου δέους (οικονομικού συστήματος), και κυριάρχησε παγκοσμίως το «νεοφιλελεύθερο μοντέλο» της σχολής του Σικάγο, η περιβόητη «οικονομία της αγοράς» , η οποία με τους αυτοματισμούς και τις αυτορρυθμίσεις που δήθεν εξασφαλίζει, όταν δεν υπόκειται σε κρατικούς ή υπερκρατικούς περιορισμούς και ελέγχους, θα αποτελούσε το σύγχρονο φάρμακο για τις συστημικές ανωμαλίες και τις κυκλικές κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος.
Το μοντέλο αυτό ανάπτυξης, που δίκην θεολογικού ευαγγελισμού, θεράπευε το καπιταλιστικό σύστημα από «πάσαν νόσον και μαλακία» εφαρμόστηκε αρχικά σε χώρες του τρίτου κόσμου και διέλυσε κυριολεκτικά ανθρώπους , κοινωνίες και κράτη, και στην συνέχεια σε ολόκληρο τον πλανήτη, και είχε σαν αποτέλεσμα να γεννηθεί ο πειρατικός καπιταλισμός (όρος του Μιχάλη Χαραλαμπίδη) του 21ου αιώνα, που είχε σαν αποτέλεσμα τον έλεγχο και την εξουδετέρωση των κρατικών σχηματισμών από τις μονοπωλιακές δυνάμεις της αγοράς, την ανατροπή των κοινωνικών και οικονομικών κατακτήσεων των λαών μετά την αστική επανάσταση του 1789, την ιδιωτικοποίηση κάθε τομέα της οικονομίας και της παραγωγής, την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων υπέρ του παγκόσμιου πειρατικού κεφαλαίου, και την κατάργηση του κοινωνικού κράτους .
Η ανεξέλεγκτη κυριαρχία και εφαρμογή του νεοφιλελευθερισμού μοντέλου είχε σαν συνέπεια αφενός μεν την αλματώδη αύξηση της ανισορροπίας στην κατανομή του παγκόσμιου πλούτου, όπου το πλουσιότερο 1% κατέχει το 50% του πλούτου, την στιγμή που το φτωχότερο 50% του πληθυσμού έχει στην διάθεσή του μόλις το 1% του αντίστοιχου πλούτου (βλ. Έκθεση του Global Wealth Report της Credit Suisse Bank), αφετέρου δε την δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής φούσκας χρέους , που άρχισε να αποκαλύπτεται με την κατάρρευση της Lehman Brothers to 2008 , η οποία εγκαινίασε την νέα παγκόσμια οικονομική κρίση.
Στην πραγματικότητα , αφού δεν πρόλαβαν οι λαοί να ενωθούν και να επαναστατήσουν εναντίον ενός συστήματος παγκόσμιου ολιγαρχικού συστήματος στο οποίο είχε μετατραπεί ο καπιταλισμός, οι ολιγάρχες, αφού κατέκτησαν και συσσώρευσαν στα χέρια τους τον παγκόσμιο πλούτο επιχειρούν να κατακτήσουν και την εξουσία που τους έλλειπε, μέσω της αλώσεως και της υποδουλώσεως των κρατών με εργαλείο την κρίση χρέους.
Ότι έκανε το 1789 με την Γαλλική επανάσταση η αστική τάξη, τώρα επιχειρεί να κάνει η παγκόσμια ολιγαρχία , επιτιθέμενη στα κράτη, και αποπειρώμενη να εδραιώσει ένα παγκόσμιο δικτατορικό καθεστώς.
Στο επίπεδο της ισχύος τώρα , οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας , η καταρρέουσα αυτοκρατορία των ΗΠΑ και η μεγάλη αντίπαλή της δύναμη η Κίνα, συγκρούονται για την παγκόσμια κυριαρχία , στην ενδιάμεση περιοχή , με τις άλλες δύο μεγάλες δυνάμεις , την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ρωσία, να συνδέονται,  η μεν ΕΕ με τις ΗΠΑ , η δε Ρωσία με την Κίνα, στην νέα μεγάλη παγκόσμια γεωπολιτική σύγκρουση, στον 3ο παγκόσμιο πόλεμο,  που άρχισε με τον πόλεμο στην Σερβία, τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και συνεχίζεται με εμφύλια σύρραξη στην Ουκρανία και τον πόλεμο στην Συρία.
Η Συρία Είναι μια πολυσύνθετη πραγματικότητα με πολλούς παίκτες, αιτίες, σκοπούς και παράπλευρες στοχεύσεις ή απώλειες.
Το ποιες είναι οι αιτίες πίσω από την σημερινή φάση του πολέμου, την σύγκρουση σουννιτών-σιϊτών στην Μέση Ανατολή, φαίνεται από το παρακάτω απόσπασμα με τις εκτιμήσεις του Begin-Sadat Center for StrategicStudies (BESA), ενός από τα πιο έγκυρα think-tank του Ισραήλ. Ας δούμε τι λέει ο Ισραηλινός στρατηγός ε.α. Yaakov Amidror, που θεωρείται από τα «γεράκια» των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του: «Πρόκειται για την σύγκρουση της Χιλιετίας μεταξύ σουννιτών και σιιτών για να δουν ποιος θα ελέγξει το 3ο κύμα εξάπλωσης του Ισλάμ παγκοσμίως (το 1ο κύμα ήταν Αραβικό, το 2ο κύμα ήταν Οθωμανικό, και τα δύο σουννιτικά). Οι σουννίτες είναι οι πολυπληθέστεροι (σχεδόν 1,5 δισεκατομ. σουννίτες απέναντι σε περίπου 250 εκατομμύρια σιΐτες). Αν οι Σαουδάραβες πάρουν τον έλεγχο του ιρακινού πετρελαίου τελικά, η Σαουδική Αραβία θα γίνει η ισχυρότερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα.
Αυτός είναι ο λόγος που η Σαουδική Αραβία θέλει την αλλαγή του καθεστώτος της Τεχεράνης, με την βοήθεια της Ουάσιγκτον. Αν οι Σιΐτες της Τεχεράνης υποταχθούν στους Σαουδάραβες και αν οι σουννίτες κερδίσουν την μάχη για το Ισλάμ, τότε η Σαουδική Αραβία θα ελέγχει τόσο το ιρακινό, όσο και το ιρανικό πετρέλαιο, και θα μπορεί να υπαγορεύσει τους όρους της στην Δύση και ειδικότερα στην Ευρώπη, ώστε να επιβάλει την κυριαρχία του Ισλάμ σε αντάλλαγμα για το πετρέλαιο.
Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ επιτίθενται στην Ρωσσία. Η Σαουδική Αραβία θέλει να βγάλει νοκ-άουτ την Ρωσία ως ανταγωνιστή προμηθευτή πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ, και θέλει να το κάνουν αυτό οι ΗΠΑ. Αυτό μπορεί να χρειαστεί μία με δύο γενιές για να συμβεί. Οι Σαουδάραβες δεν βιάζονται. Το πετρέλαιό τους προβλέπεται να διαρκέσει άλλα 150 χρόνια περίπου, δηλαδή 3 γενιές. Το πετρέλαιο των ΗΠΑ θα διαρκέσει 20 χρόνια μόνο. Το μέλλον φαίνεται να ανήκει στο σαουδαραβικό σουννιτικό Ισλάμ. Στην Mέση Ανατολή και την Ευρώπη.
Η Ευρώπη μπορεί να κατοικείται κατά 30% από μουσουλμάνους μέχρι το 2060, και πολύ λίγους ενεργούς Χριστιανοί. Οι μουσουλμάνοι του 30% θα ορίζουν το “κοτέτσι”. Αυτή είναι η φύση τους. Η Ευρώπη θα γίνει γη των «απίστων» (Dhimmitude), Ευραραβία, σε βάθος χρόνου», γράφει ο Amidror για το BESA.
Είναι σαφές , ότι το γεωπολιτικό παιχνίδι  στην Συρία , με τις ενεργειακές συνέπειές του, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την τροπή του 3ου παγκοσμίου πολέμου που σοβεί στις μέρες μας , με χειρουργικές επεμβάσεις στους γεωπολιτικούς κόμβους του πλανήτη και της ενδιάμεσης περιοχής.
Αυτή είναι και η αιτία, που όλοι οι μεγάλοι γεωπολιτικοί παίχτες είναι παρόντες στο μέτωπο στης Συρίας, και αυτή είναι η αιτία που 1 εκατομμύριο προσφύγων-μεταναστών και ανάμεσά τους τζιχαντιστών έχουν περάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος και που άλλα 2 εκατομμύρια προσφύγων-μεταναστών και ανάμεσά τους τζιχαντιστών είναι μαζεμένοι στα παράλια της Τουρκίας για να διαβούν  τα σύνορα της Ευρώπης.
Ο πειρατικός καπιταλισμός, μαίνεται ανεξέλεγκτος, σε μια ανελέητη σύγκρουση για την παγκόσμια κυριαρχία του σε όλα τα επίπεδα, και οι λαοί , είναι τα θύματα αυτού του πολέμου.
Στο πόλεμο της Συρίας και την ενίσχυση και γιγάντωση του ISIS , έχουν συμβάλλει τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η ΕΕ και η Γαλλία.
To 2007 o στρατηγός Wesley Clark σε ομιλία που έδωσε στο Σαν Φρανσίσκο  αναφέρεται σε μια συζήτηση που είχε το 1991 με τον τότε αναπληρωτή υπουργό άμυνας των ΗΠΑ Paul Wolfowitz. Κατά τη διάρκεια της, ο υφυπουργός του είπε ότι το Πεντάγωνο έχει εκπονήσει σχέδιο επέμβασης στη Μέση Ανατολή για την επόμενη δεκαετία με σκοπό την αλλαγή καθεστώτος στο Ιράκ, τη Συρία και το Ιράν. Ο Clark αποκαλύπτει ακόμα ότι έξι εβδομάδες μετά την πτώση των δίδυμων πύργων το 2001, αξιωματούχος του υπουργείου άμυνας του είχε αναφέρει την ύπαρξη απόρρητου εγγράφου από το Πεντάγωνο στο οποίο περιγράφεται λεπτομερώς η πολιτική των ΗΠΑ για αλλαγή καθεστώτος σε επτά χώρες μέσα στην επόμενη πενταετία: η αρχή θα γινόταν με το Ιράκ, έπειτα με τη Συρία και το Λίβανο, για να ακολουθήσει η Λιβύη, η Σομαλία, το Σουδάν και να τελειώσει η επιχείρηση με το Ιράν.
Παρόμοια αποκάλυψη είχε κάνει και ο πρώην Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Roland Dumas όταν σε συνέντευξη του στη γαλλική τηλεόραση είπε ότι η Μεγάλη Βρετανία, για τουλάχιστον δύο χρόνια πριν τον συριακό εμφύλιο εκπαίδευε και προετοίμαζε την εξέγερση των ανταρτών σκοπεύοντας στην εκδίωξη του Άσαντ από την εξουσία .
Μεταξύ των ετών 2006 και 2010, οι ΗΠΑ δαπάνησαν πάνω από δώδεκα εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξουν και να προκαλέσουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και προπαγάνδα στη Συρία. Όπως αποκάλυψε το WikiLeaks που διέρρευσε  πάνω από 7000 απόρρητα έγγραφα, 6,3 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για την στήριξη του Κινήματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, μια άγνωστης και σκοτεινής οργάνωσης Σύρων αντιφρονούντων με έδρα το Λονδίνο. Ανάμεσα στις δραστηριότητες της οργάνωσης, ήταν και η λειτουργία του δορυφορικού καναλιού Barata, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διαμαρτυρίες του 2010 και 2011 στη Συρία.
Τα υπόλοιπα 6 εκατομμύρια οι ΗΠΑ τα δαπάνησαν για την στήριξη ανταρτών και ακτιβιστών αλλά και για επιμόρφωση δημοσιογράφων για την επικοινωνιακή διαχείριση της συριακής κρίσης προς όφελος των ανταρτών. Ο εκπρόσωπος του State Department, Mark Toner, παραδέχτηκε τον Απρίλιο του 2011 την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών και την αυθεντικότητα των αποκαλύψεων του Wikileaks δικαιολογώντας το όμως ως «προώθηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας στη Συρία» και βαφτίζοντάς του αντάρτες «κινήματα  πολιτών».
Ένα χρόνο αργότερα το 2012, ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας Laurent Fabius, θα αναλάβει πρωτοβουλία να πείσει τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες να εξοπλίσουν τους αντάρτες χαλαρώνοντας το εμπάργκο όπλων που είχε θέσει η ίδια η ΕΕ και θα σπεύσει να αναγνωρίσει  την Εθνική Συμμαχία των Συριακών Επαναστατικών Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων, ένα γκρουπ ανταρτικών ομάδων που δημιουργήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ με χρηματοδότηση από τις χώρες του Κόλπου, ως τον μόνο εκπρόσωπο του Συριακού λαού, ζητώντας από τους εταίρους του να κάνουν το ίδιο. Ο Laurent Fabius είναι ο ίδιος υπουργός εξωτερικών που το 2011, αφού είχε στηρίξει την επέμβαση της Γαλλίας στη Λιβύη, ζήτησε από την ΕΕ να λάβει μέτρα ώστε να μην πλημμυρίσει η Γαλλία από χιλιάδες ‘μετανάστες’ που πιθανόν θα ζητούσαν καταφύγιο εκεί μετά την καταστροφή της Λιβύης.
Σύμμαχος της Γαλλίας στα σχέδια της για τη Συρία, θα είναι η Μεγάλη Βρετανία που θα στηρίξει την καμπάνια εξοπλισμού των ανταρτών και τη χαλάρωση των περιορισμών που έθετε η ΕΕ στην πώληση όπλων.
Η Γαλλία δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ για εξοπλίσει τους Σύρους αντάρτες. Το 2014 ο Francois Hollande θα παραδεχτεί κυνικά σε συνέντευξη στην Le Monde ότι η Γαλλία ήδη από τα τέλη του 2012, εξόπλιζε και εκπαίδευε τους αντάρτες γιατί «είναι οι μόνοι που μπορούν να εγγυηθούν τη δημοκρατική διαδικασία στην Συρία».
Μετά από όλα αυτά, η απάντηση για την «τρομοκρατική» επίθεση της 13ης Νοεμβρίου καθίσταται σαφής, για όλους τους νοήμονες ανθρώπους.
Όταν οπλίζεις τους Τζιχαντιστές εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας, όταν τους ενισχύεις οικονομικά σαν Ευρωπαϊκή Ένωση αίροντας το εμπάργο για την πώληση του λαθραίου πετρελαίου που εμπορεύονταν οι Τζιχαντιστές , δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι υποκριτικά για την δολοφονία125 Γάλλων πολιτών από το τέρας που εξόπλισες, υποστήριξες και δημιούργησες στην Μέση Ανατολή και ολόκληρο τον Κόσμο.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι ανιστόρητοι, επικίνδυνοι και άβουλα αθύρματα στο παίγνιο της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ και έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης στο αίμα που χύνεται στην Συρία και στην Γαλλία,    καθώς επίσης και για τους πνιγμούς στα νερά του Αιγαίου χιλιάδων ανθρώπινων υπάρξεων, για τις οποίες η Δύση δεν κλαίει, δεν θρηνεί, γιατί είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, και γιατί οι πνιγμοί τους διασφαλίζουν την επίπλαστη και καταματωμένη ευρωπαϊκή ευημερία και τον ψευτοπολιστισμό της , από τον οποίο σήμερα δεν έχει απομείνει παρά η καταναλωτική ευωχία της Ρώμης λίγο πριν την παράδοσή της στους μουσουλμάνους του τρίτου κύματος.

Καληνύχτα Ευρώπη……
thumbnail
About The Author

0 comments