Η ευκαιρία της Θράκης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μεγαλοϊδεάτης ισλαμιστής. Δεν έχτισε κατά τύχη το ανάκτορο των χιλίων δωματίων. Είναι αντάξιο της αλαζονικής ύβρεως ενός χαλίφη και ο δήθεν «μετριοπαθής» κ. Ερντογάν θέλει να περάσει στην Ιστορία με την ιδιότητα αυτή, του... αφέντη του έθνους του Ισλάμ.

Επίσης, δεν τοποθέτησε «χαριστικά» στην πρωθυπουργία της χώρας του τον εισηγητή της θεωρίας του νεο-οθωμανισμού Αχμέτ Νταβούτογλου. Υπό τη δική του εξουσία και επιρροή βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ισλαμικού ριζοσπαστικού κινήματος. Είναι φανατικός, ζηλωτής μουσουλμάνος και δεν το κρύβει.

Συνδέεται άμεσα, σχεδόν απροκάλυπτα, με τους αποκεφαλιστές του Ισλαμικού Κράτους. Τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας έχουν αποκαλύψει ακλόνητα στοιχεία για τις σχέσεις του ισλαμικού καθεστώτος του Ερντογάν με τους δολοφόνους του ISIS, αλλά οι κυβερνήσεις της Δύσης δεν ήταν (μέχρι πρότινος) έτοιμες να αντικρίσουν κατάματα αυτές τις αλήθειες.

Ενας από τους βασικούς στόχους του καθεστώτος είναι η ελληνική Θράκη. Οι πράκτορες της Αγκυρας κινούνται και στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο. Εκβιάζουν, τρομοκρατούν, εξαγοράζουν, υπόσχονται και γενικά κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποχρωματίσουν εθνικά την περιοχή, ώστε στη συνέχεια να τουρκοποιηθεί ευκόλως. Δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν πρακτικές τρομοκρατικής φύσεως για να βρεθούν πιο κοντά στην επίτευξη του σκοπού τους - με την επίκληση πάντοτε της θρησκείας και το «καθήκον» των ισλαμιστών για διεξαγωγή θρησκευτικού πολέμου.

Η Ελλάδα, αν κινηθεί σωστά και αντιμετωπίσει τη Θράκη ως ευκαιρία και όχι σαν «φόρτο», βραχνά και κίνδυνο, μπορεί να κερδίσει πολλά και στο εσωτερικό, κοινωνικό μέτωπο και στο διεθνές πεδίο.

Ενθάρρυνση των Ελλήνων μουσουλμάνων να καταγγείλουν τις πολιτικές της Αγκυρας, επενδύσεις, παροχή κινήτρων για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή και σειρά δράσεων στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού, ισχυροποίηση του αισθήματος ασφάλειας στην τοπική κοινωνία. Αυτά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνει η συνταγή της επιτυχίας για τη Θράκη μας και για ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή "Δημοκρατία"
thumbnail
About The Author

0 comments