Δεν λάβαμε προειδοποιήσεις από την Τουρκία, λέει ο ρώσος πιλότος
























Ο δεύτερος πιλότος του ρωσικού μαχητικού που κατερρίφθη από την Τουρκία δήλωσε, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι το αεροσκάφος δεν είχε λάβει προειδοποιήσεις από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία πριν την κατάρριψή του.

Eίπε, επίσης, ότι το ρωσικό μαχητικό δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.





Μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση, ο πιλότος Κόνσταντιν Μουράβκιν είπε ότι το μαχητικό πετούσε πάνω από συριακό έδαφος.

Ο δεύτερος πιλότος διασώθηκε την Τετάρτη από ρώσους και σύρους κομάντο και μεταφέρθηκε στη βάση της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία.

Νωρίτερα, ο τουρκικός στρατός φέρεται να έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγονται οι πιλότοι των F-16 της να προειδοποιούν το ρωσικό μαχητικό πριν το καταρρίψουν.

Συγκεκριμένα, ακούγεται μία φωνή στα αγγλικά να προειδοποιεί τους πιλότους του ρωσικού μαχητικού να λέει: «Αλλάξτε άμεσα την πορεία προς Νότο».

«Σας μιλά η τουρκική πολεμική αεροπορία. Προσοχή. Πλησιάζετε σε τουρκικό εναέριο χώρο» προειδοποιεί η φωνή. Το ηχητικό μήνυμα μεταδόθηκε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η προειδοποίηση επαναλαμβανόταν κάθε 30 δευτερόλεπτα επί πέντε λεπτά, αλλά αγνοήθηκε από τους χειριστές του ρωσικού Su-24.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι εστάλησαν προειδοποιήσεις και φέρεται να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα της ηχογράφησης.






Πηγή:in.gr
thumbnail
About The Author

0 comments