Γ. Κοντογιώργης: Η ολιγαρχική μοναρχία της νεοτερικότητας αντιμέτωπη με το μέλλον του ανθρωποκεντρικού κοσμοσυστήματος


Οι δυτικές κοινωνίες ζουν ακόμη στον 18ο αιώνα, όταν ο κόσμος έχει ήδη μεταβεί στο μέλλον. Την ίδια στιγμή η ελληνική χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα βαθιά δυνατισκό κράτος....
Οι πολίτες, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι μορφές αντίδρασης που επιλέγουν σήμερα στις αποφάσεις ενός πολιτικού συστήματος που το μόνο που κάνει είναι να επιχειρεί να θωρακίζει την δική του ύπαρξη, είναι ατελέσφορες, είπε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής της πολιτικής επιστήμης Γιώργος Κοντογιώργης.
Χρειάζεται νέος ρόλος και απαίτηση σε καθημερινή συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.
Κυρίως όμως χρειάζεται όλοι να αντιληφθούν ότι οι παγκοσμιοποιημένες  αγορές στη νέα εποχή έχουν προσπεράσει όσους με  εργαλεία του χθες επιχειρούν να τις ανατρέψουν.
Το πολίτευμα της εποχής μας είναι μια αυστηρά ολιγαρχική εκλόγιμη μοναρχία, ενώ στην Ελλάδα η ολιγαρχία αυτή παρουσιάζει έντονα και διαρκή εκφυλιστικά χαρακτηριστικά. Κατά τούτο, το πολιτικό σύστημα έχει μετεξελιχθεί σε ένα βαθύτατα αντιδραστικό σύστημα που οι πολίτες για να το υπερβούν πρέπει να κάνουν πρώτα την προσωπική τους επανάσταση.
http://contogeorgis.blogspot.gr/
thumbnail
About The Author

0 comments