Πρώην αθλητικός παράγοντας ίδρυσε εταιρεία στο Ντουμπάι, για τη διακίνηση των ναρκωτικών του «Noor 1»

Υπόθεση «Noor 1»: Από τη Ρουμανία το 2013 άρχισε το «ξήλωμα» του κυκλώματος
Κατάθεση-κλειδί του αξιωματικού του Λιμενικού που ανεκάλυψε τη διακίνηση της ηρωίνης
Επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη στη διάρκεια της συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» η αποκάλυψη του «Βηματος»  για τη σύλληψη προ μερικών ημερών ενός 44χρονου βέλγου επιχειρηματία, τουρκικής καταγωγής, ο οποίος θεωρείται ο «αρχηγός» του κυκλώματος που μετέφερε τους δύο τόνους ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα.
 Στη σχετική επαλήθευση προχώρησε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο –ξεκίνησε την Πέμπτη, συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή– ο προϊσταμενος της Ασφάλειας Λιμεναρχείου Πειραιά κ. Γεώργιος Κατσούλης, ο οποίος κατηύθυνε τις σχετικές έρευνες.
 Ο κ. Κατσούλης αποκάλυψε ότι μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα ο 44χρονος Βέλγος με το όνομα «Ουρμπάν», που θα αγόραζε τον έναν από τους δύο τόνους ηρωίνης, αλλά και ότι γίνεται έρευνα για να εντοπισθούν και άλλοι αγοραστές που έχουν έδρα στην Τουρκία.
 Επισήμανε ότι πολλοί από τους διακινητές της ηρωίνης με το «Noor 1» είχαν βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών όταν είχαν εμπλακεί σε μεταφορά ναρκωτικών το 2013 μέσω μεταφορικών εταιρειών στη Ρουμανία. Επίσης ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στη σύσταση της εταιρείας Arab Waves στο Ντουμπάι, την οποία συσχέτισε με κατηγορούμενο για το «Noor 1» πρώην αθλητικό παραγοντα και ότι μέσω αυτής πιθανόν να υπήρχε χρηματοδότηση της αγοράς των ναρκωτικών. Μάλιστα επισήμανε ότι για την εταιρεία αυτή υπήρξε ειδική έρευνα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το κλιμάκιο της DEA (Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών).
 Ο κ. Κατσούλης στην κατάθεσή του περιέγραψε τον τρόπο ανακάλυψης του φορτίου της ηρωίνης και αναφέρθηκε σε πληροφορίες που είχαν ξένες αρχές –πιθανον η DEA–, οι οποίες πάντως αναφέρονταν σε φορτίο που θα έφτανε με εμπορικά πλοία στο Κερατσίνι.
 Ο αξιωματικός του Λιμενικού συμπλήρωσε ότι όταν ανεκάλυψε τον έναν από δύο τόνους ηρωίνης σε πολυτελή κατοικία στη Φιλοθέη τον Ιούνιο του 2014, «ήταν τόσο πολύ διαπεραστική η οσμή, που ήταν σαν να είχες κάνει χρήση. Παρ' όλο που ήταν σε τσουβάλια ένιωθες μεγάλη δυσφορία».
 Επιπλέον σημείωσε για την εταιρεία Arab Waves ότι «συστάθηκε για να χρησιμοποιηθεί στα ναρκωτικά. Ιδρύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 για έναν χρόνο ενώ η διάρκεια τέτοιων εταιρειών είναι δύο έτη. Ουδέποτε η εταιρεία έχει ασχοληθεί με το αντικείμενό της, που είναι διαχείριση και ναύλωση πλοίων. Η τελευταία ηλεκτρονική ενημέρωση για την “ύπαρξή” της ήταν στις 20 Ιουλίου 2014. Είδαν ότι είχαν σβήσει τα στοιχεία της εταιρείας, στις 8 Σεπτεμβρίου 2014 έκλεισε και τον Ιανουάριο του 2015 έγινε η διαγραφή της. Η αρχική πληροφορία ήταν ότι μέσω της Arab Waves θα ανοιγόταν έναν τραπεζικός λογαριασμός για τις ανάγκες της μεταφοράς και αγοράς της ηρωίνης. Αυτό δεν πρόλαβε να γίνει».
BHMA
thumbnail
About The Author

0 comments