Πούτιν: «Η ρωσική οικονομία ξεπέρασε την κρίση»



Ξεκίνησε  η παραδοσιακή «μαραθώνια» ετήσια συνέντευξη Τύπου, του Βλαντίμιρ Πούτιν ( ενδέκατη επί των ημερών του) σε πάνω από 1400 εκπροσώπους διεθνών μέσων ενημέρωσης, σε μία από αυτές τις λεγόμενες «μεγάλες» συνεντεύξεις τύπου, που είθισται να διαρκούν πάνω από 4 ώρες!

Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πέρασε αμέσως στις ερωτήσεις δημοσιογράφων λέγοντας ότι «είπα ήδηπολλά κατά το διάγγελμα στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και δεν ξέρω, τι ακόμα μπορώ να προσθέσω». 



Στην πρώτη ερώτηση που αφορούσε στην οικονομική κρίση της χώρας Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η Ρωσία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εταίρους και οι επενδυτές αρχίζουν να δείχνουν ενδιαφέρον για συνεργασία με τη Ρωσία», και πως το « συνολικό χρέος της χώρας έχει πέσει, και αυτό είναι μια θετική ένδειξη ανάκαμψης».

«Οι προβλέψεις για την επίλυση της κρίσης βασίστηκαν στην υπόθεση ότι ένα βαρέλι πετρέλαιο θα κόστιζε $ 100, αλλά ακόμα με την σημερινή τιμή του πετρελαίίου η κορύφωση της κρίσης είναι πίσω μας. Με την τρέχουσα τιμή του πετρελαίου το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3-0,1 %, σημειώθηκε μικρή αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και βελτίωση της κατάστασης στην αγορά εργασίας, μειώθηκε σημαντικά η εκροή κεφαλαίων καθώς και το εξωτερικό χρέος, παρατηρήθηκε ακόμα εισροή, συνέπεια του ενδιαφέροντος των επενδυτών για τη ρωσική οικονομία».

Ανέφερε επίσης, ως τα σημαντικότερα επιτεύγματα της χρονιάς την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τις λιμενικές υποδομές αύξησης, τονίζοντας πως μπορεί «τα έσοδα να έχουν μειωθεί, αλλά σημειώνεται ανάπτυξη κατά 2,5% σε σχέση με πέρυσι» και πως η κυβέρνηση επιδιώκει την αύξηση του ΑΕΠ μέσα στη διετία 2016-18.
http://www.geopolitics.com.gr/
thumbnail
About The Author

0 comments