Στη Μόσχα μεταβαίνει ο ηγέτης του κουρδικού HDP: Πανικός στην Άγκυρα

O ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς.  Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ 
O ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επίσκεψη με σοβαρά μηνύματα που προκαλεί τρόμο στην Άγκυρα, θα πραγματοποίησει ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος HDP στη Μόσχα.
Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ντεμιρτάς θα μεταβεί στη ρωσική πρωτεύουσα την Τετάρτη, προκαλώντας οργή στην Άγκυρα, καθώς η επίσκεψη πραγματοποιείται στην συγκεκριμένη περίοδο όπου οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά F-16. 


Άγνωστο παραμένει το περιεχόμενο της ατζέντας Ντεμιρτάς. Ωστόσο πιστεύεται πως θα θέσει στο τραπέζι το σύνολο των κουρδικών προβλημάτων στον Ρώσο υπουργό και κυρίως τα της σφαγής που αυτή την στιγμή πραγματοποιεί η Τουρκία στις κουρδικές περιοχές.

Ο Ντεμιρτάς θα εγκαινιάσει επίσης γραφείο του HDP στη Μόσχα σε μια ενέργεια με πολλαπλά μηνύματα, βασικότερο των οποίων είναι ότι η Ρωσία αναλαμβάνει υπό την προστασία της τους Κούρδους. «Έχουμε επιρροή και θέλουμε να την αξιοποιήσουμε», είπε ο Ντεμιρτάς.

Η διάρρηξη των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας θεωρείται δεδομένο ότι θα οδηγήσει σε σύσφιξη των σχέσεων της Μόσχας με τους Κούρδους και ενδεχομένως στην ενεργή υποστήριξη της Ρωσίας ακόμα ίσως και προς το ΡΚΚ.

http://www.worldbulletin.net/headlines/167584/kurdish-party-leaders-moscow-tour-draws-rebuff
http://www.todayszaman.com/diplomacy_hdps-demirtas-to-meet-russian-fm-lavrov-in-moscow_407485.html
 http://mignatiou.com/2015/12/sti-moscha-metaveni-o-igetis-tou-kourdikou-hdp-panikos-stin-agkira/
thumbnail
About The Author

0 comments