Τα tweets του Τσίπρα που σβήστηκαν....«Verba volant, scripta manent» έλεγαν οι Ρωμαίοι χρόνια πριν τα social media το αποδείξουν περίτρανα.

Ακόμη και tweets που σβήνονται δεν χάνονται, γι΄αυτό και εμείς επαναφέρουμε τις φωτογραφίες με τις σνησμένες αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα, μόνο που όλα αυτά έπρεπε να ειπωθούν στη Σύνοδο Κορυφής και όχι στο twitter. 


H Ρωσοτουρκική κρίση,η οποία προέκυψε μετά την πτώση του αεροπλάνου την προηγούμενη Τρίτη δίνει στη χώρα μας μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους το θέμα των συνεχόμενων παραβιάσεων των τουρκικών αεροπλάνων στο Αιγαίο. Δίνει μια μοναδική ευκαιρία στην Ελλάδα να υποδείξει την ακεραιότητα και το χαρακτήρα των πιλότων μας την ώρα που ο πλανήτης και η ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου βράζουν.

Την Τετάρτη 25-11 ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ έκανε μια δήλωση που θα έπρεπε το Ελληνικό ΥΠΕΞ και οι διπλωμάτες μας να εκμεταλλευτούν δεόντως.

«Αυτό που συνέβη χθες είναι απαράδεκτο. Ναι, χθες άκουσα συλλυπητήρια από τον Νταβούτογλου, αλλά την ίδια στιγμή επέμεινε στις τουρκικές θέσεις και προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις. Όσον αφορά στις ερωτήσεις μας για την παραβίαση του συριακού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, του θυμίζω ότι τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο 1.500 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο και η Ελλάδα αντιτίθεται συχνά γι' αυτό εις μάτην. Χθες, ο Έλληνας ΥΠΕΞ με κάλεσε, για να μου εκφράσει την αλληλεγγύη του και μου θύμισε αυτές τις 1.500 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, που έχουν γίνει κάτι σαν συνηθισμένη πρακτική. Και μου είπε ότι και αυτός δεν αποδέχεται τις εξηγήσεις των Τούρκων. Ακόμα και αν υπήρξε παραβίαση 17 δευτερολέπτων, δεν δικαιολογεί την επίθεση κατά του ρωσικού μαχητικού».


Την ώρα που η Ελλάδα όφειλε να ανεβάσει το θέμα ψηλά στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, τα σχετικά tweets σβήστηκαν....

Ακολουθούν οι αναρτήσεις του Έλληνα  πρωθυπουργού:Και η απάντηση του Νταβούτογλου:
Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics 

0 σχόλια