Η μπούρκα σκοτώνει: Βρετανοί κομάντος, φορώντας μπούρκες εξοντώνουν τζιχαντιστές

Άνδρες της SAS, φορώντας μπούρκα, εξόντωσαν ηγετικό στέλεχος των τζιχαντιστών.
Άνδρες της SAS, φορώντας μπούρκα, εξόντωσαν ηγετικό στέλεχος των τζιχαντιστών.

Η μπούρκα μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική και για τους τζιχαντιστές, ειδικά αν κάτω από αυτές δεν κρύβονται δύσμοιρες γυναίκες, αλλά άνδρες της περίφημης βρετανικής SAS, όπως υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Express.

Στις αρχές του Ιανουαρίου άνδρες της SAS, φορώντας μπούρκα, διείσδυσαν στην ελεγχόμενη από τους τζιχαντιστές περιοχές και επιτέθηκαν σε υπόγειο αρχηγείο του ΙΚ. Την αποστολή εκτέλεσε ομάδα οκτώ ανδρών της SAS, η οποία εισήλθε στην «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών Ράκα, με τα μέλη της μεταμφιεσμένα σε γυναίκες. Αυτό υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Express, σε ρεπορτάζ του Nick Gutteridge. Το ρεπορτάζ περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο -σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα- έγινε η επιχείρηση. Το ρεπορτάζ δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τη βρετανική κυβέρνηση.
Με τον τρόπο αυτό προσέγγισαν σε κτήριο-σταθμό διοίκησης ΙΚ και έστειλαν στις αγκάλες του προφήτη ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της δολοφονικής οργάνωσης, δίνοντας τις συντεταγμένες =σε αμερικανικό αεροσκάφος παρακολούθησης, το οποίο κατεύθυνε ένα drone τύπου Reaper, το οποίο και ισοπέδωσε το κτήριο, μόλις οι στρατιώτες απομακρύνθηκαν.
Πανικόβλητοι από την έκρηξη, πολλοί από τους σωματοφύλακές τους “εμίρη”, τον συνάντησαν επίσης στον “παράδεισο” καθώς κάτω από τις μπούρκες οι στρατιώτες ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί και άνοιξαν, αιφνιδιαστικά, πυρ εναντίον τους.
Οι περισσότεροι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τα εγκόσμια πριν καταλάβουν καν τις τους χτύπησε. Η επιδρομή εκτελέστηκε με τη βοήθεια Σύρων πληροφοριοδοτών που παρείχαν ακριβείς πληροφορίες στην ομάδα της SAS και βοήθησαν στην είσοδό τους στην πόλη και στην απομάκρυνσή τους.
http://www.express.co.uk/news/world/635517/Islamic-State-ISIS-SAS-burkas-raid-headquarters-Syria-Raqqa-jihadi-leader

0 σχόλια