Μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. στους αγρότες - Κανένα τρακτέρ στο Σύνταγμα ο στόχος της Αστυνομίας

Μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. στους αγρότες - Κανένα τρακτέρ στο Σύνταγμα ο στόχος της Αστυνομίας
Η πρόθεση των αγροτών να κατέβουν στην Αθήνα και να... κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα, σήμανε συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία.
Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να είναι έτοιμη η ΕΛ.ΑΣ. να αντιμετωπίσει την κάθοδο των τρακτέρ στη Βουλή και το συλλαλητήριο που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν εκεί, οι αγρότες.

Ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε ότι η Αστυνομία θα εφαρμόσει αυτό που είπε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ότι δηλαδή δεν θα επιτραπεί οποιοσδήποτε αποκλεισμός της Αθήνας.
Ωστόσο, το επιχειρησιακό σχέδιο θα καθοριστεί απο τις προθέσεις και τις τελικές αποφάσεις των αγροτών, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμα και σήμερα Τετάρτη (10/02).
Με τα έως τώρα δεδομένα, το σχέδιο της αστυνομίας περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα και στην Παχη Μεγάρων, καθώς και στο λιμάνι του Πειραιά.
Παράλληλα, από τις άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας θα ελέγχεται η κίνηση των τρακτέρ, που τυχόν θα επιχειρήσουν να κατευθυνθούν στην Αττική, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία στα εθνικά δίκτυα και να ακολουθήσουν επαρχιακούς ή παρακαμπτήριους δρόμους, κάτι που, όπως λένε, έχουν αποδεχτεί και οι αγρότες.
Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας και η τελευταία στο κεντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν προς το Σύνταγμα.
Σημειώνεται ότι οι εντολές είναι να μην υπάρξουν συγκρούσεις, γι' αυτό στην πρώτη ζωνη θα έχει τον κύριο λόγο η Τροχαία, ενώ τα ΜΑΤ θα είναι σε επιφυλακή, περισσότερο στο κέντρο.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εκφράζει φόβους για «ανταρσία» από τους αστυνομικούς μετά τις δηλώσεις του προέδρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων ότι το Ασφαλιστικό πλήττει και τους Αστυνομικούς και δεν αποκλείεται να βγάλουν τα κράνη και να συνταχθούν και αυτοί στο πλευρό των αγροτών.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/668786/mploka-tis-el-as-stoys-agrotes-kanena-trakter-sto-syntagma-o-stoxos-tis-astynomias#ixzz3zkubWlyZ
thumbnail
About The Author

0 comments