Η Κίνα αγοράζει εταιρείες σε όλο τον κόσμο σε επίπεδα ρεκόρ


Η αγορά εταιρειών  σε όλο τον κόσμο από την Κίνα είναι τόσο πολλές, όπως τα χριστουγεννιάτικα φώτα

 Οι Κινέζοι επιχειρηματίες αγοράζουν σε  αριθμό ρεκόρ  περιουσιακά  στοιχεία.
 Φέτος αναμένεται να συνεχιστεί και να αυξηθεί ο  εμπορικός  πυρετός. Μιλάμε για ένα ρεκόρ  κινεζικών  κρατικών  εταιρειών που αποκτούν  ξένες  επιχειρήσεις.
Το 2016 ξεκίνησε με την αγορά της  μεγάλης  General Electric. Ο αμερικανικός γίγαντας πούλησε  πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια την επιχείρησή του που παράγει οικιακές  συσκευές στην  κινεζική ιδιωτική εταιρεία Haier.Η συμφωνία θα βοηθήσει τους Κινέζους επιχειρηματίες, ελάχιστα γνωστούς  έξω από την Κίνα, για να αποκτήσουν  ερείσματα για την ανάπτυξη της  επιχειρήσεως τους  στην Αμερική. Μια άλλη κινεζική εταιρεία - η Zoomlion προσπαθεί να αγοράσει τον κατασκευαστή του βαρέος εξοπλισμού ανύψωσης, η Terex Corporation, μια κατασκευαστική και επενδυτική εταιρεία η Dalian Wanda αγόρασε ένα μερίδιο ελέγχου στις  ταινίες  του Hollywood στούντιο Legendary Entertainment.
Θα πρέπει να προστεθεί  ότι οι Κινέζοι επενδυτές προσπαθούν να αγοράσουν ακόμη και  χρηματιστήριο – το Χρηματιστήριο του  Σικάγο.

 Αγοράζοντας εταιρείες σε όλο τον κόσμο

Φυσικά, οι  κινεζικές  επιχειρήσεις  αγοράζουν  τις  εταιρείες , όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα μεγάλο σάλο στον επιχειρηματικό κόσμο, προκάλεσε το ρεκόρ όχι μόνο για την κρατική εταιρεία ChemChina, αλλά και για την κινεζική επιχειρηματική εξαγορά της Syngenta, ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της φυτοπροστασίας και σπόρων από την Ελβετία.

 Η αξία της συναλλαγής εκτιμάται, σύμφωνα με την Dealogic, σε 43 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι 2,5 φορές περισσότερο από την απόκτηση της CNOOC το 2012 από  τις ΗΠΑ   και  17.700.000.000 $ της καναδικής εταιρείας ενέργειας Nexen.

 'Στα 15 χρόνια μου με έστειλαν  στο χωριό - δήλωσε στο Reuters, ο πρόεδρος της ChemChina Ρεν Tszyansin.-
Ως εκ τούτου, ξέρω  πολύ καλά ότι οι αγρότες αποδίδουν , όταν εργάζονται στο έδαφος.
 Η Κίνα χρησιμοποίησε  για να στηριχθεί κυρίως τις  παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας. Θέλουμε να εισαγάγουμε  την τεχνολογία της Syngenta στους  μικρούς  αγρότες. Η  ' ChemChina διαθέτει ενεργό πολιτική στο εξωτερικό. Πέρυσι αγόρασε τα ελαστικά του  Ιταλού  κατασκευαστή  Pirelli, και τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους – την  γερμανική εταιρεία κατασκευής βιομηχανικού εξοπλισμού του Ομίλου  Krauss Maffei  για $ 1 δις.

Οι  Εγγραφές του  Ιανουαρίου 

Τον Ιανουάριο του  2016 ανακοινώθηκαν 82 συγχωνεύσεις, εξαγορές και  αγορές από κινεζικές επιχειρήσεις ανταγωνιστές σε διάφορες χώρες, συνολικού ύψους 73 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατά την ίδια περίοδο το 2015, τα στοιχεία αυτά ήταν σημαντικά χαμηλότερα - 55 συναλλαγές σε 6,2 δις $. Πέρυσι ήταν ένα ρεκόρ για την  κινεζική επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό. Για 12 μήνες έγιναν  607 συναλλαγές συνολικού ύψους 112,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 Φέτος έχει τη δυνατότητα να κάνει  ένα μεγάλο ρεκόρ, . Τουλάχιστον στην κατηγορία αξιών.

Σε ένα μήνα, το ύψος των συναλλαγών ξεπέρασε τα 50% από το προηγούμενο έτος. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι κινεζικές εταιρείες  απλά επιδιώκουν να επεκταθούν, παρά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, και μεγαλώνουν με την εξαγορά επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

'Με μια επιβράδυνση της οικονομίας, - σύμφωνα με το Business Insider φέρνει τα λόγια του επικεφαλής του τμήματος αναδυόμενων αγορών της τράπεζας Credit Suisse Βίκας Seth – οι κινεζικές εταιρείες  έντονα αναζητούν τρόπους για να αναπτυχθούν  και να επεκταθούν.' Ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, όπως αποδείχθηκε το 2015,  είναι ο  χαμηλότερος στα τελευταία 25 χρόνια.

 Οι νέες τεχνολογίες, οι αγορές και τα εμπορικά σήματα, 

 Ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν ότι ο πυρετός των αγορών δεν μιλάει μόνο για την  επιθυμία τους για επέκταση. Ένας από τους σκοπούς είναι, επίσης, να αποκτήσουν  πρόσβαση σε αγορές κλειστές για τους Κινέζους επιχειρηματίες


Ένα από τα κίνητρα για ξένες εξαγορές είναι η πρόσβαση σε νέες αγορές, νέα προϊόντα, τεχνολογίες και επιστημονικές έρευνες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δίκτυα των παραδόσεων της παραγωγής, τα οποία μπορεί να μετατραπούν  σε δίκτυα διανομής,  σε αγοραστές στην Κίνα, - θεωρεί ο Vikas Σεθ . - θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία θα προχωρήσει περαιτέρω, επειδή στην Κίνα τώρα υπάρχει μια αλλαγή του οικονομικού μοντέλου

Όλοι  ασχολούνται με εξαγορές: δημόσιες βιομηχανίες, ιδιωτικές εταιρείες, επενδυτικά κεφάλαια, κλπ Στην  περίπτωση της Haier είναι διαθέσιμοι  όχι μόνο με φιλοδοξία να εισέλθουν στην αμερικανική αγορά, αλλά και για  τη λήψη πρόσβασης στο εμπορικό σήμα της GE. Σε μια περίπτωση με την αγορά της Syngenta η  ChemChina αποκτά πρόσβαση σε τεχνολογίες, επιστημονικές έρευνες και ανάπτυξη. Σε μια περίπτωση με Dalian Wanda η κινεζική ιδιοκτήτρια απόκτησε  στις ΗΠΑ ήδη ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα των κινηματογραφικών αιθουσών και θα έχει  τον έλεγχο του θρυλικού  ψυχαγωγικού  περιεχομένου , δηλαδή  στις ταινίες.

Οι επιχειρήσεις αγοράζουν, το Πεκίνο εγκρίνει 

Όπως  κάθε πυρετός των αγορών, έτσι και με την κινεζική έκρηξη  εξαγορών, βέβαια, είναι ευνοϊκή  για  την Wall Street. Πέρυσι  οι  επενδυτικές τράπεζες κέρδισαν  από  τις κινεζικές εξαγορές, σύμφωνα με την Dealogic, 558 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το έτος μόνο σε ένα μήνα το ποσό αυτό έχει ήδη γίνει 121 εκατ.

Φυσικά, δεν γίνονται όλα   αποκλειστικά ομαλά, επειδή είναι η  Αμερική. Για να αποκτήσουν  τα Αμερικανικά  περιουσιακά  στοιχεία οι  ξένες εταιρείες στις ΗΠΑ αντιμετωπίζονται  με ιδιαίτερη προσοχή. Η επιτροπή για τις ξένες επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS) ασχολείται με τον έλεγχο των εν λόγω συναλλαγών. Πρόσφατα, για παράδειγμα, απαγόρευσε στη Philips να πωλήσει την αμερικανική επιχείρηση σε Ασιάτες αγοραστές. Το κόστος της συναλλαγής εκτιμήθηκε σε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αναπόφευκτα προκύπτουν , και τα προβλήματα κοινωνικής πρόνοιας.  , κατά την ενσωμάτωση των εταιρειών με τη δυτική διαχείριση των κινεζικών ομίλων Αλλά μπορούν να υπερνικηθούν και το είπε η επιφανής αυτοκινητοβιομηχανία  από τη Σουηδία η Volvo μετά την αγορά από την κινεζική πρωτεύουσα, προφανώς βρήκαν την μέση λύση.

 Για την απόκτηση των επιχειρήσεων στο εξωτερικό, οι κινεζικές εταιρείες υποχρεούνται να λάβουν άδεια από την κυβέρνηση της ΛΔΚ. Απαραίτητες άδειες και ελέγχους για την αγορά ξένου συναλλάγματος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αγοραστών των ξένων περιουσιακών στοιχείων  πολλές είναι  κρατικές επιχειρήσεις. Από αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πυρετός  για ψώνια αναμφίβολα έχει εγκριθεί από το Πεκίνο.


http://expert.ru/

0 σχόλια