Food Expo και η απουσία της πολιτείας.

Σήμερα το menu είχε Food Expo στο Metropolitan,στη γειτονιά μας.
Αρκετά καλή η οργάνωση της έκθεσης και μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου.Το πράγμα έχει αρχίσει να κινείται,αργά και σταθερά,και σε λίγα χρόνια είναι πολύ πιθανό να μιλάμε από άλλη βάση.Ξεχώρισα 50 ετικέτες προϊόντων (ίσως να λέω και λίγες) που θα μπορούσαν να σταθούν σε οποιαδήποτε αγορά στην Ευρώπη,στην Αμερική,στην Ασία.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι (και ιδιαίτερα νέοι) στρέφονται προς τον τομέα της παραγωγής,της διατροφής,της εστίασης.Η τυποποίηση προϊόντων βελτιώνεται και το στήσιμο των προϊόντων συμβαδίζει με τις ανάγκες της αγοράς (όχι μόνο της εγχώριας).
Ανασταλτικός παράγοντας η απουσία της πολιτείας.Πρεσβείες,προξενεία,υπουργεία έπρεπε να δουλεύουν για τα ελληνικά προϊόντα και τη διασύνδεση τους με τις αγορές του εξωτερικού.
Απογοητευτική ήταν η παρουσία των ελληνικών τυριών.Είναι κρίμα να έχουμε τόσα είδη τυριών και να επιμένουμε στη μονοκαλλιέργεια της φέτας.
Όπως και να έχει,αρχίζουμε να εκμεταλλευόμαστε ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά πλεονεκτήματα του τόπου μας,αυτό του διατροφικού μας πλούτου.
Ας ελπίσουμε σε καλύτερες μέρες!

thumbnail
About The Author

0 comments