ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΤΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

erdogan-9

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν  που είχε πάει στις ΗΠΑ για την κηδεία του Μωχάμετ Αλί, αποχώρισε εκνευρισμένος από την τελετή γιατί δεν του δόθηκε η δυνατότητα να εκφωνήσει επικήδειο λόγο.

Η αιτία όμως ήταν όμως τελείως διαφορετική. Στην πραγματικότητα ο Τούρκος πρόεδρος έφαγε ένα πολύ γέρο “χαστούκι” στην τελετή όταν πήρε τον λόγο ο αρχιραβίνος της περιοχής, Michael Lerner και επιτέθηκε με αιφνιδιαστική σφοδρότητα κατά του Ερντογάν κατηγορώντας τον για εγκλήματα κατά του λαού του και για την γενοκτονία των Κούρδων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
haham-1
Μάλιστα σε μια στιγμή ο αρχιραβίνος στράφηκε προς το μέρος που κάθονταν ο Ερντογάν και τον ρώτησε με ένταση, «γιατί δεν σταματάς να σφάζεις τον λαό σου και να γενοκτονείς τους Κούρδους ?»
Όπως ήταν επόμενο ο Ερντογάν τα …πήρε στο κρανίο και αμέσως σηκώθηκε και αποχώρησε ενώ τον ακολούθησε η συνοδεία του και η προσωπική του ασφάλεια, που πριν από λίγο είχε συμπλακεί κυριολεκτικά με τους άντρες της αμερικανικής ασφάλειας οι οποίοι δεν επέτρεψαν στους Τούρκους να ελέγχουν το μέρος.
Θα το ξανασκεφτεί πολύ για άλλη φορά ο σουλτάνος Ερντογάν να πάει στις ΗΠΑ για να κάνει την ισλαμική του επίδειξη, καθώς το «χαστούκι» που έφαγε ήταν κάτι παραπάνω από ηχηρό και θα το θυμάται για καιρό.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
thumbnail
About The Author

0 comments