Ο Έλληνας οχι μόνο σάπισε αλλά βρωμάει τώρα πια.


Γράφει ο Τάσος Σιδερίδης
Σήμερα υπήρξε για το θέμα της ΔΕΗ μια συνάντηση μεταξύ του Σταθάκη και του Λαφαζάνη. Σύμφωνα με όσα είπε ο Λαφαζάνης, ο Σταθάκης παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση συμφώνησε για την πώληση του 40% της ΔΕΗ Αυτό ήταν άλλωστε γνωστό είχα γράψει πριν 15 μέρες για το 35%.

Το τραγικό όμως της υπόθεσης που μέχρι πριν 15 μέρες δεν υπήρχε είναι το εξής. Η ΔΕΗ δεσμεύεται μαζί με την πώληση του 40.% να εκχωρήσει και το 50% των πελατών της. Το πιο τραγικό όμως είναι οτι η ΔΕΗ δεσμεύεται να έχει τα ίδια οικονομικά αποτελέσματα που είχε πριν την πώληση μέρους της. Δηλαδή τα ίδια έσοδα. Σε αντίθετη περίπτωση η συμφωνία προβλέπει πως τον Σεπτέμβριο θα γίνει αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης η οποία θα υποχρεωθεί να εκχωρήσει στους ήδη αγοραστές υδροηλεκτρικά έργα και λιγνιτοπαραγωγικές περιοχές με πρώτες την Κοζάνη και τη Μεγαλόπολη. Επίσης στη συμφωνία προβλέπεται πως καταργείται για την Ελλάδα η απόφαση της Ευρωπαϊκής επιτροπής ενέργειας και όσα πρόκειται να ισχύσουν για την υπόλοιπη Ευρώπη στο θέμα της ενέργειας από το 2020 δεν ισχύουν για την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μέχρι το 2020 θα υποχρεωθεί μια και δεν έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να πουλήσει με απλά λόγια ήλιο,αέρα και υπέδαφος.
Κανένας πολιτικός δεν είναι υπεύθυνος πια από εδώ και πέρα. Υπεύθυνοι είμαστε εμείς και η σαπίλα μας. Ο Έλληνας οχι μόνο σάπισε αλλά βρωμάει τώρα πια.
thumbnail
About The Author

0 comments