Ο Κιλιντσάρογλου προέτρεψε τον Ερντογάν να επιτεθεί στο Φαρμακονήσι


Να επιτεθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα να «απελευθερώσει» το Φαρμακονήσι των Δωδεκανήσων από την ελληνική «στρατιωτική κατοχή» προέτρεψε ο ηγέτης της τουρκικής κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Μιλώντας σε οπαδούς του στην πόλη Γκαζιαντέπ ο πρόεδρος του κεμαλικού κεντροαριστερού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της «κατάληψης από την Ελλάδα νησιών στο Αιγαίο» δηλώνοντας τα εξής:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της τουρκικής Δημοκρατίας καταγράφεται απώλεια εδαφών. Τα εδάφη, όπου βρισκόταν ο τάφος του Σουλειμάν Σάχ, ήταν της Τουρκίας. Έφυγαν από εκεί και εγκατέλειψαν τα εδάφη μας. (Είναι) μονάχα ο τάφος του Σουελιμάν Σάχ όμως; Όχι. (Είναι και) το Φαρμακονήσι. Βρίσκεται κάτω από την μύτη μας, ακούγεται ακόμη και η λαλιά του πετεινού (από εκεί). Ποιανού η σημαία κυματίζει; Η σημαία της Ελλάδας. Υψώνουν (καθόλου) φωνή; Ούτε κιχ (δε βγάζουν). Τώρα λένε «θα υψωθεί σημαία στο Κιρκούκ». Γιατί μιλάς αδελφέ μου και δεν κάνεις όσα πρέπει. Με τα λόγια δε γίνεται τίποτα».

Η φράση «γιατί μιλάς αδελφέ μου και δεν κάνεις όσα πρέπει» είναι ξεκάθαρη προτροπή στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει σε επιθετικές ενέργειες.

Οι κεμαλικοί για να κάνουν αντιπολίτευση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ανακάλυψαν» ότι η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά από το 2004 έως το 2014 συνολικά 18 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο.

Με άλλα λόγια ισχυρίζονται ότι μεγάλοι στρατηλάτες όπως οι Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, καταλάμβαναν τουρκικά νησιά στο Αιγαίο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το επέτρεπε.

Πρόκειται περί απίθανου, αναληθούς και εξωφρενικού ισχυρισμού, ωστόσο, όπως είναι γνωστό, το τουρκικό πολιτικό σύστημα δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια ή τη λογική.

Η κεμαλική αντιπολίτευση επαναλαμβάνοντας συνεχώς ότι δήθεν τους καταλάβαμε 18 νησιά, νησιά που ορισμένα εξ αυτών είναι ελληνικά εδώ και 100 χρόνια, πείθει μεγάλη μερίδα της τουρκικής γνώμης κι όταν θα έρθει η στιγμή που μας επιτεθούν σε κάποιο από αυτά τα νησιά οι φαντάροι τους θα είναι πεπεισμένοι ότι πραγματοποιούν απελευθερωτική επιχείριση.

Όπως αντιλαμβάνεστε το τουρκικό πρόβλημα δεν ξεκινά και τελειώνει στον Ερντογάν αλλά στο σύνολο του πολιτικού συστήματος αυτού του ανατολίτικου φρενοκομείου.

Η Τουρκία δεν δείχνει διατεθειμένη με καμία κυβέρνηση να σεβαστεί τη διεθνή νομιμότητα, ούτε επιδιώκει την ειρήνη.

Στο τέλος η Ελλάδα θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τον στόλο και τα αεροπλάνα της για να καταστρέψει αυτή την απειλή μια για πάντα ώστε να ζήσει όχι μόνο ο ελληνικός λαός αλλά όλοι οι λαοί των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής σε ειρήνη.

Πηγή Tribune
thumbnail
About The Author

0 comments