Le Pen για σύνορα: Δεν μπορούμε να βασιστούμε στην κατεστραμμένη Ελλάδα


Η Γαλλία δεν μπορεί να βασιστεί ούτε στην "κατεστραμμένη Ελλάδα" ούτε στη "βυθισμένη Ιταλία" για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν, 16 ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.


Όπως μεταδίδει το skai.gr, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM-TV, η κ. Λε Πεν σημείωσε ότι είναι επικίνδυνο για τον γαλλικό λαό να μένει προσηλωμένος στην ιδεολογία που προβλέπει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων.

"Πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας, δεν μπορούμε πλέον να είμαστε στην αφέλεια. Είμαστε σε πόλεμο", είπε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Υπό τη σκιά της πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης στη Στοκχόλμη, τόνισε ότι κανένας από τους κύριους αντιπάλους της στις εκλογές δεν θέλει την επαναφορά των εθνικών συνόρων, κι ότι είναι η μοναδική που μπορεί να δώσει αυτή τη λύση.

Οι έως τώρα δημοσκοπήσεις θέλουν την κ. Λε Πεν να προκρίνεται στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, στις 7 Μαΐου, όπου όμως αναμένεται να ηττηθεί με καθαρή διαφορά από τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.

Παράλληλα, η κ. Λε Πεν φαίνεται ότι άσκησε την πρώτη κριτική της στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με την απόφασή του να διατάξει πυραυλικές επιθέσεις εναντίον καθεστωτικής αεροπορικής βάσης στη Συρία, ως απάντηση για την πολύνεκρη χημική επίθεση της Τρίτης.

Συντασσόμενη εμμέσως πλην σαφώς με τη ρωσική γραμμή, σημείωσε ότι ο κ. Τραμπ εξελέγη δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα λειτουργούν πλέον ως ο "αστυφύλακας" της διεθνούς κοινότητας, ούτε θα "παρεμβαίνουν" στο εξωτερικό.

"Μήπως είναι ο [Σύρος πρόεδρος] Μπασάρ αλ-Άσαντ που στέλνει στρατιώτες στους δρόμους μας για να σκοτώσει τα παιδιά μας; Όχι, αυτό το κάνει το Ισλαμικό Κράτος", είπε.

https://kostasxan.blogspot.gr/
thumbnail
About The Author

0 comments