Αποκαλύψεις από Ιορδανία για συμμετοχή ΗΠΑ σε εκτροπή Άσαντ σε Συρία.

Όταν η δημοσιότητα ενός βίντεο είναι έτοιμη να προκαλέσει διεθνές επεισόδιο εις βάρος των ΗΠΑ και της κυβέρνησης Obama, για τα όσα έγιναν και γίνονται σε Συρία .

Το βίντεο δείχνει εκτέλεση Αμερικανών της CIA ομάδας blackops από Ιορδανούς φρουρούς. (0.50 και μετά οι πρώτοι πυροβολισμοί) στην King Faisal Air Base. Οι Ιορδανοί ισχυρίζονται οτι η εκτέλεση των τρίων στελεχών ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, έγινε διότι δεν τηρήθηκε πρωτόκολλο εισόδου και οι Ιορδανοί έριξαν δεκάδες φορές κατά οχημάτων , μέχρι να διαπιστωθεί η ταυτότητα των Αμερικανών.


Σύμφωνα με Ιορδανικό δικαστήριο η εκτέλεση αυτή έγινε από λάθος αντίληψη των φρουρών στα σύνορα της Ιορδανίας με Συρία.

Υπάρχει ήδη εν εξέλιξη με βάση το παραπάνω περιστατικό, μια αποκάλυψη για τον ρόλο της CIA στην επιχείρηση με το όνομα Timber Sycamore σχεδιασμένη από την κυβέρνηση Obama για την βοήθεια εκτροπής της κυβέρνησης Assad με παροχή εξοπλισμού στους "μετριοπαθείς αντάρτες" όπως τους αποκαλούσε. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως είναι πώς σε αυτή την επιχείρηση υπήρχε υποστήριξη και από Σαουδαραβικά κεφάλαια ενώ την ίδια στιγμή τότε ( 2013) το Ριάντ έλεγε πώς δεν είχε καμία παρουσία στην περιοχή της Συρίας και κατακεραύνωνε το DAESH και Al Nusra (al Qa'ida) για τις δράσεις τους ενώ προφανώς τους εξόπλιζε.

Το επεισόδιο τείνει να πάρει μεγάλη δημοσιότητα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση από πλευράς ΗΠΑ ή από πλευράς Obama, ενώ μεγαλώνουν και οι αντιδράσεις από τις οικογένειες των σκοτωμένων στρατιωτών για το συμβάν.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.
geopolitics & daily news


thumbnail
About The Author

0 comments