Πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ προτείνει τη μεταφορά των Αμερικανικών σρατευμάτων από το Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα


Της Μελίνας Kονταξή Ιστορικός-Δρ.Βαλκανικού Πολιτισμού

Πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ προτείνει τη μεταφορά  των Αμερικανικών στρατευμάτων από την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα





Ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ ναύαρχος  εν αποστρατεία  James  Stauridis  προτείνει τη μεταφορά των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα που έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, ως εναλλακτική σε περίπτωση που ζητηθεί από  τη συμμαχία να αφήσει το Ιντσιρλίκ.

Συγκεκριμένα ανέφερε… «Μια εναλλακτική για να σκεφτούμε άμεσα είναι η Ελλάδα που έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις φύλαξης τόσο στην Κρήτη όσο και στην ηπειρωτική  χώρα. Στο ίδιο άρθρο κι άλλοι ανώτατοι αμερικανοί στρατιωτικοί  εκφράζουν την ανάγκη για την εξεύρεση άλλης  λύσης, και την ανοχή στην Τουρκία. «Πρέπει να συμπεριφερθούμε στην Τουρκία τουλάχιστον σαν ουδέτερη  χώρα» είπε ο απόστρατος στρατηγός Charles  Wald.

H κρίση στις σχέσεις Τουρκίας -ΗΠΑ αντιπροσωπεύει μια χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα.  Δυστυχώς μας λείπουν οι πολιτικοί που θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν, οι  πολιτικοί  που θα πρόσφεραν βάσεις όχι  δωρεάν αλλά με αντάλλαγμα την υπεράσπιση των συνόρων και το κυπριακό.
thumbnail
About The Author

0 comments