Ερντογάν: "Δεν μπορώ να δώσω μια ημερομηνία για Aφρίν"


Ερντογάν: "Δεν μπορώ να δώσω μια ημερομηνία για Aφρίν"
Ο Ερντογάν σε ομιλία του παραδέχτηκε ότι  δεν μπορεί να δώσει ακριβή ημερομηνία στο Αφρίν. Η κυβέρνηση του είχε αναφέρει ότι η επιχείρηση " κλάδος ελαίας" θα διαρκούσε από  "3 ώρες, 3 ημέρες, 1 εβδομάδα" κ.λπ.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Τάγιϊπ Ερντογάν μίλησε στο επαρχιακό συνέδριο του κόμματός του στο Αφιόν Καραχισάρ και, αναφερόμενος για τις επιθέσεις κατά της εισβολής στο Αφρίν,σε δήλωση του είπε, ότι ο τουρκικός στρατός προχωρεί και πρέπει να έχουμε υπομονή. Επίσης ανέφερε ότι δεν είναι στην εξουσία του να δώσει ακριβή ημερομηνία για το τέλος της επιχείρησης και ότι αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε με όλη την προσπάθεια που μπορούμε.
Ο Ερντογάν έδωσε επίσης πληροφορίες για τον αριθμό των πεσόντων στρατιωτών που είναι αντιφατικό με τις προηγούμενες δηλώσεις του.
Ο Ερντογάν μιλούσε προηγουμένως για  ολοκλήρωση της εισβολής σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά έκτοτε έχει απομακρυνθεί από αυτόν τον ισχυρισμό. Ο Ερντογάν έχει ξεχάσει τις «3 ώρες, 3 ημέρες, 1 εβδομάδα» που είχε πει.

Το Κέντρο Τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δημοσίευσε ένα 24ωρο αρχείο των επιθέσεων του τουρκικού στρατού και της φιλοτουρκικής πολιτοφυλακής ενάντια στο βόρειο  καντόνι στο Αφρίν.
Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), οι οποίες αντιστέκονται στις προσπάθειες εισβολής της Τουρκίας και των ελεγχόμενων τζιχαντιστών από την Τουρκία από την αρχή των επιθέσεων εναντίον του βόρειου Καντονιού στο Αφριν για 29 ημέρες, δημοσίευσαν μια 24ωρη ανασκόπηση των γεγονότων Afrin.
Ο 24-ωρος ισολογισμός της SDF έχει ως εξής:
Shiyê: Ο τουρκικός στρατός και οι τουρκικές ελεγχόμενες τρομοκρατικές ομάδες βομβάρδιζαν το χωριό Erende με βαριά όπλα. Υπάρχει μια υποψία ότι το τουρκικό κράτος έχει χρησιμοποιήσει απαγορευμένο υλικό πολέμου σε αυτές τις επιθέσεις. Αρκετοί πολίτες  μετά από τις επιθέσεις βρίσκονται υπό ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο του Αφρίν. Η διεθνής κοινότητα σιωπά για αυτές τις επιθέσεις.
Shęrawa: Τα χωριά Cilbirê και Enabkê χτυπήθηκαν σκληρά από το πυροβολικό του τουρκικού στρατού και τους μισθοφόρους τους στην περιοχή Azaz.
Shera: Από τις πρώτες πρωινές ώρες, το χωριό Mêremînê είναι υπό πυρκαγιά. Το τζαμί του χωριού χτυπήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών και έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό.
Επίσης, τα χωριά Sarιncekê και Kobelka τέθηκαν υπό πυροβολικό πυροβολικού. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες της περιοχής, τρεις θύματα σκοτώθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις. Πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν.
Bilbilê: Το χωριό Hesen Dêra έχει πληγεί από βαρύ πυροβολικό από νωρίς το πρωί.
Rajo: Οι κάτοικοι του χωριού Aiyûx κινδυνεύουν από σφαγή και αναγκαστική έξοδο. Το 2015, οι δυνάμεις των Μονάδων Άμυνας του Λαού (YPG), σε συνεργασία με τον Διεθνή Συνασπισμό, έτρεψαν τις πολιτοφυλακές του Ισλαμικού Κράτους από το χωριό Aiyûx και οι ομάδες ISIS κατέφυγαν στη συνέχεια στην Τουρκία. Υπάρχουν επί του παρόντος βίντεο για τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που δείχνουν ότι αυτές οι πολιτοφυλακές ISIS επέστρεψαν στο χωριό Siyûx, απειλώντας να δολοφονήσουν τους χωρικούς.
Κατά τη διάρκεια των ενεργειών των αγωνιστών μας κατά των εχθρικών θέσεων στα χωριά Qudê και Belîlka, σκοτώθηκαν 13 Τούρκοι στρατιώτες και τζιχαντιστές ελεγχόμενοι από την Τουρκία.
Jindires: Σε έντονες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του εχθρού και των μονάδων μας, επιβεβαιώθηκαν οι θάνατοι δύο μελών των τουρκικών ομάδων. "

thumbnail
About The Author

0 comments