Νετανιάχου σε Ερντογάν: Είσαι σφαγέας, κατέχεις τη Β. Κύπρο και σφάζεις πολίτες στην Αφρίν


Αποτέλεσμα εικόνας για Νετανιάχου σε Ερντογάν: Είσαι σφαγέας, κατέχεις τη Β. Κύπρο και σφάζεις πολίτες στην Αφρίν
Προσβολές και συγκεκαλυμμένες απειλές ανταλλάσσουν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να αποκαλεί τον Τούρκο πρόεδρο «χασάπη».

Η ανταλλαγή πυρών μεταξύ Νετανιάχου και Ερντογάν ξεκίνησε την Κυριακή, όταν ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι είναι «τρομοκράτης», σε τηλεοπτική ομιλία του. «Δεν έχουμε την ντροπή του εισβολέα πάνω μας, Νετανιάχου. Είσαι ένας εισβολέας και αυτή τη στιγμή υπάρχεις σε αυτά τα εδάφη ως εισβολέας. Την ίδια στιγμή, είσαι τρομοκράτης», δήλωσε Ερντογάν.

Ο Νετανιάχου, αντέδρασε σχεδόν ακαριαία με μια εξίσου οργισμένη απάντηση στο twitter. «Ο Ερντογάν δεν είναι συνηθισμένος να του αντιμιλούν. Θα πρέπει να αρχίσει να το συνηθίζει. Αυτός που κατέχει τη Βόρεια Κύπρο και κουρδικές περιοχές και σφάζει πολίτες στην Αφρίν, δεν θα έπερεπε να μας κάνει κήρυγμα περί ηθικής και αξιών», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Τούρκος πρόεδρος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός άρχισαν να ανταλλάσσουν «πυρά» μετά την επίθεση της Άγκυρας στο Ισραήλ για τη χρήση βίας στη Γάζα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 17 διαδηλωτών.

Ο Νετανιάχου απάντησε, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν ήταν σε θέση να ψέξει τους Ισραηλινούς για τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Γάζα. Αποκαλώντας το Ισραήλ τον «πιο ηθικό στρατό» του κόσμου, απέρριψε την κριτική της Άγκυρας ως πρωταπριλιάτικο αστείο. 
thumbnail
About The Author

0 comments