Ο εθνομηδενισμός αντεπιτίθεται !


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, μοτοσικλέτα και υπαίθριες δραστηριότητεςΜετά τον ΣΥΡΙΖΑ του Μέγαρου Μουσικής, ήρθε η σειρά στο ΠΟΤΑΜΙ να κάνει εσπευσμένα εκδήλωση για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ (την ερχόμενη Δευτέρα στο Ζάππειο) με τίτλο «Εδώ μιλούν οι τολμηροί» (sic!). Προφανώς ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης εκτιμά πως μέσα από αυτόν τον «διάλογο» του Ζαππείου θα μπορεί τελικά «τεκμηριωμένα» να δώσει την θετική ψήφο του για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών - σαν χρήσιμο συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ και των «γυρολόγων» του. 
Για το σκοπό αυτό επιστρατεύει ολόκληρο το εκσυγχρονιστικό, νεοφιλελεύθερο, φιλοατλαντικό και εθνομηδενιστικό «στρατό» της χώρας, καλώντας στην εκδήλωση για ομιλητές γνωστά ονόματα που στο παρελθόν υποστήριζαν, όντως άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο «τολμηρά» τον εθνικισμό των Σκοπίων. Πρόκειται για τους : Αριστείδη Αγαθοκλή (πρέσβης ε.τ ), Νίκο Αλιβιζάτο (συνταγματολόγος), Ιωάννη Αρμακόλα (επ.καθηγητής Βαλκανικών Σπουδών), Θάνο Βερέμη (ιστορικός), o Νικο Δήμου (συγγραφέας ), Αλέξη Ηρακλείδη (καθ. Διεθνών Σχέσεων), Μαριλένα Κοππά (αν.καθ. Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών), Γιάννη Κωνσταντινίδη (αν. καθ. Πολιτικής Επιστήμης), Αντιγόνη Λυμπεράκη (καθηγήτρια), Πάσχο Μανδραβέλη (δημοσιογράφος), Στέφανο Μάνο (πρ. υπουργός), Μιχάλη Μητσό (δημοσιογράφος), Δημήτρη Μοσχόπουλο (πρέσβης ε.τ ), Χρήστο Ροζάκη (πρ. αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), Μιχάλη Σταθόπουλο (ακαδημαϊκός), Τάσο Τέλλογλου (δημοσιογράφος) και Δημήτρη Ψυχογιό (καθηγητής ΜΜΕ ). Τη συζήτηση θα συντονίσει Παύλος Τσίμας (δημοσιογράφος).
Τα φερέφωνα των ξένων επικυρίαρχων πρόκειται μάλιστα, όπως υποτιμητικά και περιφρονητικά ανακοίνωσαν, ν΄ απαντήσουν στην εν λόγω εκδήλωση «Τι γλώσσα μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος; Και πώς περιέγραφαν τους κατοίκους της Μακεδονίας η Πηνελόπη Δέλτα και ο Στρατής Μυριβήλης;» Πρόκειται πλέον για σκανδαλώδη περιφρόνηση της βούλησης του ελληνικού λαού.


Βασίλης Στοϊλόπουλος
thumbnail
About The Author

0 comments