Εντυπωσιακές πληροφορίες έρχονται από το Ισραήλ εν μέσω της πανδημίας- δεν είναι οι γιατροί που ασχολούνται με την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού σε αυτήν τη χώρα, αλλά οι μυστικές υπηρεσίες, όπως η Μοσάντ, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.
Και αυτή, φυσικά, δεν είναι το πρώτο από τα χελιδόνια. Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών σε όλον τον κόσμο άρχισαν να κυνηγούν να ανακαλύψουν την καλύτερη ιατρική τεχνολογία και εξοπλισμό.
Πως έγινε αυτό;
Η Μοσάντ, υπηρεσία μυστικών πληροφοριών, και όχι μόνο, του Ισραήλ, παρέδωσε μια μεγάλη παρτίδα ιατρικού εξοπλισμού που είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση του κορωναϊού στο Ισραήλ με ειδική πτήση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Yediot Ahronot», η Μοσάντ κατάφερε να αποκτήσει και να φέρει στη χώρα και 27 συσκευές τεχνητής αναπνοής. Μαζί τους έφεραν 10 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, 25 χιλιάδες μάσκες τύπου N95, 20 χιλιάδες σύνολα για ανάλυση, ταμπόν για ανάλυση και 700 ειδικές φόρμες (σύμφωνα με άλλες πηγές, υπάρχουν αρκετές χιλιάδες) για ασθενοφόρα που γίνονται δοκιμές για κορονοϊό.
Επιπλέον, το κανάλι 12 της ισραηλινής τηλεόρασης αναφέρει ότι άλλες 180 συσκευές τεχνητής αναπνοής (αναπνευστήρες), σύντομα θα παραδοθούν στο Ισραήλ μέσω της Μοσάντ.
Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι την Τετάρτη, η Μοσάντ έφερε στο Ισραήλ 4,5 εκατομμύρια ειδικές μάσκες.
Σημειώνεται ότι στις 24 Μαρτίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δημιούργησε ένα επιχειρησιακό αρχηγείο για να παραδώσει στο Ισραήλ ιατρικό εξοπλισμό στο πλαίσιο της καταπολέμησης της επιδημίας του κορονοϊού.
Το κέντρο επιχειρήσεων ήταν επικεφαλής της διεύθυνσης της Μοσάντ, Γιόσι Κοέν, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του IDF (ισραηλινού στρατού) που εκπροσωπήθηκε από τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας για συνεργασία με την εταιρεία Sarel.
Αυτή η ομάδα είναι επίσης υπεύθυνη για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού. Ο υπουργός Υγείας δεν έλαβε μέρος, κάτι που είναι αξιοσημείωτο.
Ο μέσος αναγνώστης πιστεύει σε έναν μύθο για τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ. Αλλά, το Ισραήλ, όπως όλος ο κόσμος, ήταν τεχνικά και ψυχολογικά απροετοίμαστος για μια τέτοια επιδημία.
Όλος ο κόσμος βιώνει τεράστια έλλειψη προστατευτικών κοστουμιών, μάσκες και μηχανές αναπνευστικής υποστήριξης.
Στο Τελ Αβίβ, είναι κάπως συγκεχυμένοι σε αριθμούς, αλλά η έλλειψη αναπνευστήρων υπολογίζονται σε χιλιάδες. Συνολικά, υπάρχουν περίπου 3.000 από αυτές στη χώρα, από τις οποίες 900 συσκευές διαχειρίζονται ο στρατός και 70 σε ιδιωτικές κλινικές. Είκοσι ακόμα είναι σε επισκευή.
Και η έλλειψη μασκών, προμήθειες, δοκιμές και προστατευτικά κοστούμια χαρακτηρίζονται ως καταστροφικές ελλείψεις.
Σε μια έκκληση προς το έθνος, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε: «Το Ισραήλ χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να πληρώσει την έλλειψη. Χρησιμοποιούμε το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Άμυνας, τη Μοσάντ, τις προσωπικές μου σχέσεις με τους ηγέτες του κόσμου».
Το υπουργείο Υγείας του εβραϊκού κράτους ήταν ανίκανο να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό.
Το Ισραήλ είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία με ασταθείς κυβερνήσεις συνασπισμού. Ο Νετανιάχου αναγκάζεται συνεχώς να συνασπιστεί με ακραία θρησκευτικά κόμματα για να διατηρήσει την πλειοψηφία του. Και οι Ορθόδοξοι Εβραίοι λαμβάνουν τακτικά υπουργικές θέσεις εξαιτίας αυτού.
Η Ινδία
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να πούμε ότι οι προσωπικές σχέσεις έχουν λειτουργήσει ικανοποιητικά στη διεθνή σκηνή.
Η Ινδία έχει απαγορεύσει πλήρως την εξαγωγή οποιωνδήποτε φαρμάκων από τη χώρα. Επισημαίνεται ότι η Ινδία είναι ένας σημαντικός παράγοντας παγκοσμίως στη δημιουργία αντιβιοτικών.
Σημειώνεται ότι στον ινδικό νόμο για την απαγόρευση υπάρχει μια ένδειξη: «Στο Ισραήλ επιτρέπεται η εξαγωγή φαρμάκων».
Η Κίνα
Ο μεγαλύτερος παραγωγός όλων των σχετικών με την καταπολέμηση του κορονοϊού, όπως και των αναπνευστήρων, είναι η Κίνα. Σημειώνεται ότι Κινέζοι πολλαπλασίασαν την παραγωγή αυτού του είδους το τελευταίο διάστημα.
Εκεί βρέθηκε η Μοσάντ καθώς και η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Αμάν. Δεν πήγαν για να σκοτώσουν κάποιον ή να απαγάγουν. Πήγαν για να αγοράσουν εξοπλισμό, βάσει της ελεύθερης αγοράς.
Ωστόσο, αντιμετώπισαν οι άνθρωποι της Μοσάντ στην Κίνα του Άραβες, από τις χώρες του Περσικού Κόλπου με βαλίτσες μετρητών- με την πραγματική έννοια της λέξης. Οι Άραβες ήταν έτοιμοι να πληρώσουν τους Κινέζους τοις μετρητοίς για εξοπλισμό και μάσκες κατά του κορωνοϊού.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού να φύγουν από την Κίνα για τα αραβικές χώρες και όχι για το Ισραήλ που δεν διέθετα μετρητά- αυτό από τις αρχές Μαρτίου.
Ωστόσο, αν και το Ισραήλ έχει δύσκολες σχέσεις με τις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου, διατηρεί εντούτοις σχέσεις βάσει των κοινών συμφερόντων.
Αυτό αποκαλείται «επαφή με τον δεύτερο κόσμο». Έτσι το Ισραήλ, πιθανότατα, από χώρα του Περσικού Κόλπου που βλέπει το Ισραήλ ως ‘ύπαρξη’, η Μοσάντ κατάφερε να αγοράσει διακόσιες κινεζικές συσκευές για τη διευκόλυνση της αναπνοής, εκατομμύρια μάσκες κλπ.
Με την προϋπόθεση, μέρος του εξοπλισμού και των υλικών να χρησιμοποιηθούν κατά του κορωνοϊού στην Παλαιστίνη και τη Λωρίδα της Γάζας.
Ήδη το Ισραήλ έχει αναλάβει την ιατρική περίθαλψη των Αράβων της Παλαιστίνης. Ένα ακόμη μέρος της συμφωνίας είναι η παύση των επιχειρήσεων από τις παλαιστινιακές ομάδες εναντίον του Ισραήλ μέχρι την εξάλειψη της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών
Η χρήση των πληροφοριών σε μια τέτοια κατάσταση είναι θεμιτή και κατανοητή. Έτσι δημιουργείται ένας νέος τομέας υπηρεσιών, των ιατρικών πληροφοριών και των υλικών χρησιμοποιούνται ή για κάθε αντιμετώπιση.
Στον πλανήτη υπάρχει μια εγρήγορση των μυστικών υπηρεσιών που βλέπουν το φαινόμενο ως απειλή που πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Η ιστορία μιας προσπάθειας από τους Αμερικανούς να αγοράσουν έναν Γερμανό γιατρό που ανέπτυξε ένα πολλά υποσχόμενο φάρμακο έχει ήδη γίνει εγχειρίδιο. Γενικά ο μυστικός πόλεμος των ειδικών υπηρεσιών άρχισε τώρα να ξεδιπλώνεται στον πλανήτη.
Τώρα, η ρητορική της ιδέας περί παγκοσμιοποίησης (δηλαδή ότι «όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια») δεν λειτουργεί στην πράξη.
Τα εθνικά κράτη λειτουργούν ανεξάρτητα όσο μπορούν και οι ειδικές υπηρεσίες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
--
0 comments