Γελοιότητες των Τούρκων… που κατηγορούν τα ελληνικά F-16 για “παρενόχληση”… του “TCG Çeşme”

Είτε έχουν γίνει υπερβολικά “μυγιάγγιχτοι”, είτε ψάχνουν αφορμή να προκαλέσουν ένταση, είτε στο γνωστό πλαίσιο του μεγαλοϊδεατισμού τους, μπέρδεψαν το ερευνητικό “TCG Çeşme” με… αεροπλανοφόρο! Πώς αλλιώς να δικαιολογηθεί η υπερπροβολή ανύπαρκτου θέματος “παρενόχλησης” υποτίθεται του ερευνητικού σκάφους, κοντά στη Λήμνο, από τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16, τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους, πετούσαν σε ύψος ενός χιλιομέτρου και σε απόσταση σχεδόν τεσσάρων χιλιομέτρων!

Τα ελληνικά μαχητικά υποτίθεται ότι εξαπέλυσαν αερόφυλλα (chaffs), τα οποία οι… “έχοντες τη μύγα” αγαπητοί γείτονες, έσπευσαν να το ερμηνεύσουν ως πρόκληση. Στερείται νοήματος να μπούμε στη διαδικασία να τους εξηγήσουμε υπό ποιες προϋποθέσεις και συνθήκες αυτό μπορεί να συμβεί. Ας το κάνει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας που προβαίνει σε τέτοιες γελοίες ανακοινώσεις.

Σαφέστατα, αυτό μπορούν να το πληροφορηθούν από τους ναυάρχους και τους πτεράρχους που θεώρησαν απαραίτητο να εγείρουν το ζήτημα αυτό στα μέσα ενημέρωσης της χώρας τους, επιχειρώντας με το ζόρι να… τεκμηριώσουν ελληνικές προκλήσεις! Οι οποίοι μάλιστα ανακοίνωσαν πομπωδώς, ότι οι καημένοι αναγκάστηκαν να προβούν σε “απαραίτητη ανταπόδοση” (necessary retaliation).

Ο δε πολύς υπουργός Άμυνας και πρώην αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός ε.α. Χουλούσι Ακάρ, δήλωνε τις τελευταίες μέρες ότι οι Έλληνες προκαλούν με την προκλητική τους ρητορική και τη “μη επιδεχόμενη συμβιβασμού” στάση τους. Παιδιά, η Ίμβρος είναι κατά 50% ελληνική. Θα μας ορίσετε τη δική σας… συμβιβαστική διάθεση;

Μήπως λοιπόν οποιοδήποτε τουρκικό μέσο θεώρησε λογικό να επιχειρήσει στοχοποίηση και εγκλωβισμό των ελληνικών μαχητικών; Είναι μία από τις περιπτώσεις που ένα μαχητικό εξαπολύει αερόφυλλα, στο πλαίσιο των αντιμέτρων που διαθέτει. Δεν ισχύει όμως ούτε αυτό…

Λοιπόν, για να τελειώνει το αστείο με τα εξ ανατολής “κοκοράκια”. Η Πολεμική Αεροπορία είχε προγραμματισμένη και ανακοινωμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα από την περιοχή της Χαλκιδικής μέχρι και νοτίως της Σκύρου. Στο πλαίσιο αυτό, τα ελληνικά μαχητικά δοκίμασαν μεταξύ τους πολλά σενάρια εναέριας μάχης, ενώ ενεπλάκησαν μεταξύ τους. Σε ένα από αυτά τα σενάρια, πραγματοποιήθηκε και χρήση αερόφυλλων!

Αναρωτιέστε ποια ήταν η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα στη περιοχή; Ένα ζεύγος μαχητικών πήγε να μπει μεταξύ Λήμνου και Λέσβου στην περιοχή του Αιγαίου. Δεν προλάβαμε όμως ούτε “καλημέρα” να τους πούμε. Σκέτα φαντάσματα. Μπαίνουν και βγαίνουν με την… ταχύτητα λαγού.

Εν ολίγος, τίποτα απολύτως δεν συνέβη. Κι όλος ο χαμός που έχουν προκαλέσει με έκτακτα δελτία του κρατικά ελεγχόμενου Anadolu και άλλων μέσων, στόχο έχουν είτε να προκαλέσουν πάση θυσία φασαρία με την Ελλάδα, είτε ψάχνουν αφορμές να πουλήσουν ανέξοδο “αντριλίκι” στο εσωτερικό της χώρας.

Επειδή μοιάζει πολύ πιο πιθανή η δεύτερη εκδοχή, είναι πραγματικά να τους λυπάσαι μερικές φορές. Τόσο για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα τα οποία αντιμετωπίζουν, ελέω Ερντογάν, όσο και για τους τρόπους που επιλέγουν να τα αντιμετωπίσουν.

Πηγή: https://www.defence-point.gr

thumbnail
About The Author

0 comments