Αναζωπύρωση: Μεγάλης κλίμακας κουρδική επίθεση εναντίον των Τούρκων στην Ράκκα: 25 νεκροί και 12 τραυματίες – Σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Την πρώτη εδώ και μήνες, μεγάλης κλίμακας επίθεση από τις κουρδικές δυνάμεις SDF δέχτηκαν οι Τούρκοι στην Ράκκα ακριβώς όπως προέβλεψε το WarNews247 μετά την “ρωσική ρουλέτα” που επέλεξε να παίξει ο Ρ.Τ. Ερντογάν.

Οι Κούρδοι αναφέρουν πως οι τουρκικές/φιλοτουρκικές δυνάμεις έχουν 25 νεκρούς και 12 τραυματίες.

Πρόκειται για τις πιο σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και Τούρκων εδώ και μήνες οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο βόρεια της πόλης Ain Issa στην Ράκκα. Οι Τούρκοι δέχονται καταιγισμό επιθέσεων σε όλες τις τουρκοκρατούμενες περιοχές της Συρίας σε Αφρίν, Al-Bab, Τζαραμπλούς, Ιντλίμπ.

Οπως είχαμε αναφέρει εδώ και ημέρες, οι συγκρούσεις αυτές θα κλιμακωθούν περαιτέρω με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρκικό Στρατό.

Σκοπός της Τουρκίας είναι ο έλεγχος του αυτοκινητοδρόμου Μ4 που συνδέει Ράκκα και ανατολική Χασάκα με Χαλέπι στα δυτικά. Κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψουν οι Κούρδοι. Kαι φυσικά οι Αμερικανοί.

Σφοδρές συγκρούσεις Τούρκων και Κούρδων στην Β. Ράκκα

Για τέταρτη σερί ημέρα οι δυνάμεις των Κούρδων SDF μάχονται με τις τουρκικές δυνάμεις στην πόλη Ayn Issa.

Οι συγκρούσεις έχουν επεκταθεί γύρω από την περιοχή Mu’alaq, βόρεια της Ayn Issa. Οι τουρκικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισέλθουν στις περιοχές Sayda και Mu’alaq ανεπιτυχώς

Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν πως σκότωσαν 25 φιλότουρκους και Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους 12.

Οι Κούρδοι έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο με τις συγκρούσεις γύρω από την Ayn Issa. Στα βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε φαίνεται η καταστροφή τουρκικών τεθωρακισμένων από κουρδικούς αντιαρματικούς πυραύλους . Διακρίνεται μάλιστα και η καταστροφή ενός τουρκικού BMC Vuran.

Οι Κούρδοι δεν επέτρεψαν στους Τούρκους ούτε να μαζέψου τους νεκρούς τους γεγονός που τους οδήγησε να ζητήσουν ρωσική παρέμβαση για εκεχειρία προκειμένου να γίνει συλλογή των πτωμάτων.

Κτυπήματα και σε Αφρίν και Al-Bab

Οι Τούρκοι δέχονται καταιγισμό κτυπημάτων και σε Αφρίν και Al-Bab και γενικά σε όλες τις τουρκοκρατούμενες περιοχές της Συρίας  σε Ιντλίμπ, Τζαραμπλούς και αλλού.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο με τις εκρήξεις που συγκλόνισαν την Al-Bab και την επίθεση της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης “Δύναμη για την Απελευθέρωση του Αφρίν” ALF.

Δείτε βίντεο

 

 

Ρωσία και Συρία είπαν “όχι” σε παρέμβαση στην Ράκκα

Αξιοσημείωτο είναι πως ενώ η 93η Ταξιαρχία του συριακού Στρατού βρίσκεται κοντά στην Ain Issa, εντούτοις δεν ενεπλάκη στις μάχες μεταξύ Κούρδων SDF και Τουρκικών-φιλοτουρκικών δυνάμεων βόρεια και βορειοανατολικά της πόλης.

Το γεγονός αυτό στηλιτεύουν και τουρκικά μέσα ενημέρωσης λέγοντας πως υπήρχαν και αρκετές μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής Αστυνομίας στην περιοχή οι οποίες έμειναν αμέτοχες στις συγκρούσεις.

Πάντως η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στην Συρία. Έστειλε ακόμη 4 ρωσικά βομβαρδιστικά Su-34 .

Προφανώς έρχεται κλιμάκωση ειδικά στο Ιντλίμπ και θα χρειαστούν επιπρόσθετες δυνάμεις.

 


 https://twitter.com/NotWoofers/status/1373126442104598528?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1373126442104598528%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwarnews247.gr%2Fanazopyrosi-megalis-klimakas-kourdiki-epithesi-enantion-ton-tourkon-stin-rakka-25-nekroi-kai-12-travmaties-sfodres-sygkrouseis-vinteo%2F


Πηγή: https://warnews247.gr

 

thumbnail
About The Author

0 comments