Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ



Εκτός από τους εορτασμούς και τα πανηγύρια για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να ζητήσει επισημως μια μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ για την Αγνωμοσύνη της σ εκείνους τους ήρωες που την ελευθέρωσαν.
Μια μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ από τον Στρατηγό ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ που φυλάκισε στο Παλαμήδι .
Μια μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ από τον ΝΙΚΗΤΑΡΑ τον Τουρκοφάγο ένα τίμιο, ανιδιοτελή πολεμιστή ο οποίος μετά την απελευθέρωση φυλακίστηκε δύο φορές από τους βαυαρούς του Όθωνα και βασανίστηκε απάνθρωπα. Όταν αποφυλακίστηκε και τον είδε η μικρή του κόρη με τα καταματωμένα ρούχα από τα βασανιστήρια τρελάθηκε και μονολογώντας έλεγε: «Τι ωραία που σου πάνε τα κόκκινα ρούχα πατέρα μου». Είχε τυφλωθεί και η πολιτεία αρνήθηκε να του δώσει σύνταξη. Τελικά η πολιτεία έδωσε στον στρατηγό μια άδεια να ζητιανεύει κάθε Παρασκευή στην εκκλησία του Ευαγγελισμού.
Μια μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ από τον ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ, το λιοντάρι της Ρούμελης που κατηγορήθηκε από τον Κωλεττη και το πρωτοπαλίκαρο του τον Γκούρα. Φυλακίστηκε στην Ακρόπολη όπου τον δολοφόνησαν και τον γκρέμισαν από εκεί μπροστά στο ναό της Απτέρου Νίκης.
Μια μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ από την ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ που δολοφονήθηκε για οικογενειακούς λόγους και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αποκαλυφθεί ο δολοφόνος της και να τιμωρηθεί.
Μια μεγάλη ΣΥΓΝΩΜΗ από την ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ που έφτιαξε έξι καράβια από την πατρική περιουσία της και τα έβαλε στον αγώνα. Είχε συνάψει σχέση με τον Δημήτριο Υψηλάντη με σκοπό τον γάμο αλλά και πάλι ο Κωλέττης με τις ραδιουργίες του τους χώρισε.
Όταν στο Ναύπλιο πήρε φωτιά το σπίτι της η αστυνομία έτρεξε εκεί όχι για να σβήσει την φωτιά αλλά για να λεηλατήσει το σπίτι. Η πολιτεία αρνήθηκε να της δώσει μια αξιοπρεπή σύνταξη και τελικά πέθανε πάμπτωχη και φιλοξενούμενη στο σπίτι ενός Σουλιώτη αγωνιστή.
Αυτό είναι το χρέος της σημερινής Ελλάδας και είναι τώρα η ώρα να το πράξει. Ετουτη την ώρα της μεγαλης γιορτης. Να ζητήσει ΣΥΓΝΩΜΗ από τους ήρωες που της χάρισαν την Ελευθερια της, όπως τους ανωτέρω και πολλούς ακόμη άλλους που αδίκησε με την αγνωμοσύνη της.
thumbnail
About The Author

0 comments