Ερντογάν: “ΝΑΤΟ, Ευρώπη και Ισραήλ, θα τους γ@@@@ τις μανάδες τους”



Η υπόσχεση αποκαλύφθηκε το 2011 από Τούρκους ανακριτές που διερευνούσαν το δίκτυο Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης εντός της Τουρκίας (IRGC). Ο τότε πρωθυπουργός Ερντογάν μιλώντας σε στενό κύκλο βουλευτών του σε ιδιωτική συνάντηση είχε πει πως “Όταν θα έχω την ευκαιρία ξέρω τι να κάνω με το ΝΑΤΟ την Ευρώπη και το Ισραήλ, θα τους γ***** τις μανάδες τους”.

Οι εξωφρενικές αυτές παρατηρήσεις του Ερντογάν εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας σχετικά με την προτεινόμενη δημιουργία νέας βάσης ραντάρ στην περιοχή της Μαλάτειας, ως μέρος του πυραυλικού αμυντικού συστήματος του ΝΑΤΟ για αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων, όπως αυτά σε Ρουμανία και Πολωνία.

Ο Ερντογάν προφανώς δεν ήταν ευχαριστημένος με τα σχέδια του ΝΑΤΟ που διατυπώθηκαν στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Λισαβώνας το 2010, αλλά τότε αισθανόταν ότι έπρεπε να τα ακολουθήσει καθώς πιεζόταν από στρατιωτικούς και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες που θεωρούσαν το Ιράν ως απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Μεταξύ αυτών που ήταν παρόντες στην ιδιωτική συνομιλία με τον Ερντογάν ήταν ο Χαϊρεντίν Τσακμάκ και ένας σκληροπυρηνικός ισλαμιστής από την Προύσα και είπε στα πλαίσια της έρευνας για το δίκτυο των IRGC. Ο άλλος βουλευτής ήταν ο Σερατζετίν Καραγιάγιζ, που ήταν βουλευτής από τον νομό Μους ενώ και αυτός ήταν ισλαμιστής. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

thumbnail
About The Author

0 comments