Βίντεο: Η αεράμυνα των ΗΑΕ αποτρέπει δύο βαλλιστικούς πυραύλους που στοχεύουν το Άμπου Ντάμπι

Το Patriot Defense System που ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκτοξεύει εχθρικό βλήμα πάνω από το Άμπου Ντάμπι, νωρίς το πρωί, 24 Ιανουαρίου 2022. - Sputnik International, 1920, 24.01.2022

Τρία άτομα σκοτώθηκαν στο Άμπου Ντάμπι την περασμένη εβδομάδα αφού η φατρία των Χούθι εξαπέλυσε μια σειρά εχθρικών επιθέσεων χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο μια πετρελαϊκή εγκατάσταση των Εμιράτων κοντά στην αεροπορική βάση Al-Dhafra. Η επίθεση είδε την πρώτη χρήση του συστήματος Terminal High Altitude Area Defense. Δεν αναχαιτίστηκαν όλοι οι πύραυλοι.
Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Άμπου Ντάμπι, ενεργοποιήθηκαν αφού εντόπισαν εκ νέου εισερχόμενους εχθρικούς βλήματα νωρίς το πρωί της Δευτέρας.
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ επιβεβαίωσε την ανατροπή δύο βαλλιστικών πυραύλων με στόχο την πρωτεύουσα των ΗΑΕ. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.
Πλάνα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη σκηνή, δείχνουν συστήματα αεράμυνας να αναχαιτίζουν εχθρικούς στόχους.
Τουλάχιστον τέσσερις δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν από μάρτυρες στην πόλη. Τουλάχιστον ένας από τους στόχους που εμπλέκονται από το δίκτυο Patriot Air Defense πιστεύεται ότι ήταν ένα UAV εξοπλισμένο με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Η εναέρια κυκλοφορία έχει διακοπεί προσωρινά στη γύρω περιοχή.
Το φονικό χτύπημα της περασμένης εβδομάδας χρησιμοποίησε μια ποικιλία πυραύλων, καθώς και drones. Το τελευταίο ώθησε το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΑΕ να ανακοινώσει την υποχρεωτική προσάραξη όλων των εμπορικών drones και ελαφρών αθλητικών αεροσκαφών .
Μια εικόνα δείχνει μια μερική άποψη της βιομηχανικής περιοχής Msaffah στην πρωτεύουσα Emiarti, Άμπου Ντάμπι, στις 17 Ιανουαρίου 2022. - Sputnik International, 1920, 17.01.2022
Το υπουργείο προειδοποίησε ότι όσοι διαπιστωθούν ότι παραβιάζουν τη διάταξη θα αντιμετωπίσουν "νομικές υποχρεώσεις" που περιλαμβάνουν έως και τρία χρόνια πίσω από τα κάγκελα και πρόστιμα έως και 27.000 $ , σύμφωνα με τους Khaleej Times . Ορισμένες εξαιρέσεις θα χορηγούνται κατά περίπτωση, ιδίως για εταιρείες.
Η ένοπλη πολιτική φατρία των Χούτι της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στις αρχές Ιανουαρίου με στόχο το αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι και ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην περιοχή Μουσάφα. Η ομάδα επιβεβαίωσε την ανάπτυξή της τουλάχιστον πέντε βαλλιστικών πυραύλων και πολλών drones.
Πηγή: https://sputniknews.com/
thumbnail
About The Author

0 comments