Έξι νεκροί και 39 τραυματίες σε επίθεση στο Τσινάρ του Ντιγιάρμπακιρ

Οι αρχές κατηγορούν για την επίθεση μαχητές του ΡΚΚ
Ντιγιάρμπακιρ 
Έξι νεκροί, ανάμεσά τους μια γυναίκα και ένα βρέφος, και 39 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης εναντίον αστυνομικού τμήματος στην πόλη Τσινάρ της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Οι αρχές κατηγορούν για την επίθεση μαχητές του ΡΚΚ. Το πρακτορείο Dogan μετέδωσε πως αντάρτες του ΡΚΚ πυροδότησαν το παγιδευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια προχώρησαν στην εκτόξευση ρουκετών.

Κατοικίες στις οποίες διέμεναν αστυνομικοί υπέστησαν ζημιές και τραυματίστηκαν γυναίκες και παιδιά. Διασώστες έχουν σπεύσει στο σημείο και διεξάγουν έρευνες στα ερείπια.
Έπειτα από δύο και πλέον χρόνια εκεχειρίας, αιματηρές μάχες μαίνονται εκ νέου από το καλοκαίρι μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και αυτονομιστών ανταρτών του PKK, τινάζοντας στον αέρα τις ειρηνευτικές συνομιλίες που άρχισαν το 2012 για τον τερματισμό της σύγκρουσης που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων από 40.000 ανθρώπων από το 1984.
Βίαιες συγκρούσεις σημειώνονται ανάμεσα στο στρατό και την αστυνομία, από τη μια πλευρά, και σε νεαρούς οπαδούς του κουρδικού κινήματος από την άλλη σε διάφορες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, περιοχής που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.
Η Άγκυρα άρχισε τον περασμένο μήνα ευρεία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον μαχητών του ΡΚΚ στη Σιλώπη, το Τσίζρε και στην ιστορική περιοχή Σουρ του Ντιγιάρμπακιρ.
Δεκάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους, με την περιοχή να βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου.
Στα τέλη Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως περισσότεροι από 3.000 «τρομοκράτες» του PΚΚ «εξουδετερώθηκαν» το 2015.
ΒΗΜΑ
thumbnail
About The Author

0 comments