Οι Κούρδοι της Συρίας καταγγέλλουν τον Ερντογάν για τις σφαγές στο Χαλέπι

Οι Κούρδοι της Συρίας καταγγέλλουν τον Ερντογάν για τις σφαγές στο Χαλέπι

Με ανακοίνωσή τους οι Κούρδοι της Συρίας, διαμαρτύρονται στη διεθνή κοινότητα για τις επιθέσεις που δέχεται από τους μισθοφόρους «μετριοπαθείς»τζιχαντιστές της Άγκυρας η κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού.

Οι ίδιοι μάλιστα καταγγέλλουν το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, το ισλαμιστικό AKP, ότι «έχει καταλήξει μια πηγή παγκόσμιας τρομοκρατίας που απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».
«Η γειτονιά Αλ Σεΐχ Μακσούντ στο Χαλέπι, η οποία κατά κύριο λόγο κατοικείται από κουρδικό πληθυσμό, αντιμετωπίζει μια βάρβαρη και χωρίς διακρίσεις επίθεση εναντίον αθώων πολιτών. Δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά», αναφέρει η κουρδική ανακοίνωση και συνεχίζει:
«Από τη στιγμή της έκδοσης της κοινής δήλωσης ΗΠΑ – Ρωσίας σχετικά με την παύση των εχθροπραξιών στη Συρία στις 27/02/2016, οι Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG) επιβλέπουν την τήρηση της κατάπαυση του πυρός.
Ωστόσο, διάφορες τρομοκρατικές ομάδες εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την περιοχή του Χαλεπίου, της οποίας τον έλεγχο έχουν αποτύχει να πάρουν και το καθεστώς και οι τρομοκράτες.
Η βούληση των ανθρώπων και η επιθυμία τους για μια ειρηνική συνύπαρξη έχουν μετατρέψει τη συνοικία σε ένα ασφαλές καταφύγιο για πολλούς ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν τη φρίκη του πολέμου στη Συρία.
Επιπλέον, τις τελευταίες ημέρες οι βομβαρδισμοί έχουν ενταθεί, σε αντίποινα και για τα δημοκρατικά έργα που έχει προσφέρει η διοίκηση της Ροζάβα [βόρεια Συρία – δυτικό Κουρδιστάν], εκτός από τις στρατιωτικές νίκες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων [SDF] εναντίον τρομοκρατικών ομάδων.
Αυτοί οι βομβαρδισμοί αποτελούν μια κατάφωρη παραβίαση των διεθνών συμφωνιών περί προστασίας των αμάχων.
Υποστηριζόμενες από το Συριακό Εθνικό Συνασπισμό και τα απομεινάρια του αυτοαποκαλούμενο Κουρδικού Πατριωτικού Συμβουλίου [κουρδική οργάνωση δοσίλογων που συνεργάζεται με τους ισλαμιστές], τρομοκρατικές ομάδες, περιλαμβανομένων των Μετώπου Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σάμ, Ταξιαρχία του Σουλτάνου Μουράντ, Ταξιαρχία Αλ Φατάχ, Τομέας 16, Στρατός των Μουτζαχεντίν, Ομάδα Φαστακίμ Κάμα Ουμίρτ, Ισλαμική Ταξιαρχία Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζάνκι και Βόρειος Τομέας, έχουν κάνει χρήση φονικών και απαγορευμένων διεθνώς όπλων προκειμένου να αναγκάσουν τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Ωστόσο, αυτός ο δυνατός λαός, που αποτελείται από Άραβες, Κούρδους και άλλες εθνότητες της συριακής κοινωνίας και με επικεφαλής τις επαναστατικές μονάδες της YPG, είναι σε θέση να ματαιώσει όλα τα σχέδιά τους για κατάληψη της συνοικίας.
Εμείς, το Γενικό Συμβούλιο του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) [του σοσιαλιστικού κόμματος των Κούρδων της Συρίας, συνδεδεμένο με τη Σοσιαλιστική Διεθνή] καλούμε όλες τις χώρες της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης της Συρίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες και να προστατέψουν τους αμάχους, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.
Καλούμε επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις σε όσους χρηματοδοτούν και στηρίζουν αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες και ειδικά στην κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), η οποία έχει καταλήξει μια πηγή παγκόσμιας τρομοκρατίας που απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», καταλήγει η ανακοίνωση.
thumbnail
About The Author

0 comments