Τουρκικός στρατός :25 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν σε 2 ημέρες στο Νότο της Τουρκίας…..

A portrait of Ocalan and the PKK flag at the Qandil Mountain base. Photo: AFP.
Στα ΝΑ της χώρας που πλειοψηφικά καοικείται από κούρδους οι πόλεις Cizre, Silopi και Nusaybin,εδώ και 2 ημέρες έγιναν στόχος των τουρκικών αρχών.Οι 3 αυτές πόλεις έγιναν εμπόλεμες ζώνες.Πυρά από βαρέα όπλα διώξεις και κατ΄ οίκον έρευνες καια εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κι απαγόρευση κυκλοφορίας στους κατοίκους.Εδώ και 2 ημέρες οι τουρκικές αρχές εξαπέλυσαν ευρύτατης κλίμακας επιχειρήσεις κυρίως κατά αυτών  πόλεων Cizre και Silopi που ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Sirnak που είναι κοντά στα σύνορα με Συρία και Ιράκ. Ο στρατός διαβεβαιώνει ότι σκότωσε 25 μαχητές.

«Οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες μασκοφόροι με μαύρες κουκούλες σπάνε τις πόρτες σέρνουν δια της βίας έξω τους κατοίκους και κάνουν έρευνες.Αυτοί αναζητούν αντάρτες που δεν είναι εδώ», καταγγέλει ο Ferhat Encu, βουλευτής του HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των λαών) και διαβεβαιώνει «ότι χιλιάδες άτομ α έφυγαν από την πόλη Cizre (135 000 κατοίκων )» και καταγγέλει μια «αληθινή εθνοκάθαρση».
Αστυνομικοί και ειδικές δυνάμειςεπίταξαν όλα τα σχολικά κτίρια και στις 2 πόλεις.Το Υπ.Παιδείας κάλεσε με SMS την Κυριακή όλους τους εκπαιδευτικούς να γκαταλείψουν τα σχολεία τους.«Καθώς το δυτικό τμήμα της χώρας διασκεδάζει με το νέο βιντεοπαιχνίδι Star Wars, το ανατολικό αιμοραγεί εξ αιτίας ενός αληθινού πολέμου  », σημειώνει έυστοχα την Τετάρτη ο χρονικογράφος της Haberturk ο Umur Talu. liberation 17/12/15
Οι τουρκικές δυνάμεις της τάξης σκότωσαν 23 μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) σε 2 ημέρες ισχυρίστηκε την Πέμπτη το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.Αυτό επικαλέστηκε έναν αταυτοποίητο αξιωματούχο της τουρκικής ασφάλειας ο οποίος είπε ότι κατά την  “αντιτρομοκρατική επειχείρηση,” 22 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν στην πυκνοκατοικημένη κουρδική επαρχία του Cizire και ένας ακόμη στην περιοχή της Silopi της ΝΑ τουρκικής επαρχίας του Sirnak.
Επίσης το BBC ανέφερε ότι τουλάχιστον 10.000 τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί αναπτύχθηκαν με βαρύ οπλισμό συμπεριλαμβανομένων τανκ στις δύο περιοχές.Μετέδωσε ότι οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλέιψουν τα σπίτια τους ενώ ο Ahmet Davutoglu προειδοποεί ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν ώσπου κάθε σπίτι εκκενωθεί από μαχητές. Οι κούρδοι πολιτικοί καταδίκασαν τις δολοφονίες όπως είπαν αμάχων που διαπράχθηκαν από τουρκικές δυνάμεις της τάξης.
rudaw 17.12.15
dimpenews.com
thumbnail
About The Author

0 comments