Τα αποσπάσματα που μόλις προδημοσίευσε η Συριακή Αραβική Προεδρία από τη συνέντευξη του Μπασάρ Αλ Άσσαντ

,jbjhbjhjhjhj62269720943_1142859793_n
Τα αποσπάσματα που μόλις προδημοσίευσε η Συριακή Αραβική Προεδρία από τη συνέντευξη του Μπασάρ Αλ Άσσαντ στο 2ο κρατικό ολλανδικό κανάλι, είναι ενδεικτικά  της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, παρά τον οργανωμένο πόλεμο των διεθνών συνωμοτών εναντίον του κοσμικού και ανεξάρτητου κράτους της Μέσης Ανατολής.
Δημ : Αν και είναι οι ΗΠΑ που διεθνώς έλεγαν ότι ο πρόεδρος Άσαντ πρέπει να φύγει, χθες ο Κέρρυ είπε ότι  »εντάξει δεν χρειάζεται να φύγει αμέσως, δεν είναι απαραίτητο να γίνει η αλλαγή του καθεστώτος αμέσως ». Ακόμη και οι Γάλλοι τώρα λένε ότι ο Πρόεδρος είναι μέρος της λύσης.
Πρόεδρος Άσσαντ:

Ευχαριστώ που το είπαν… Ετοίμαζα τα πράγματά μου… τις αποσκευές μου για να φύγω….Τώρα οπότε εντάξει θα κάτσω ε;;;; …… (γέλια).

Αυτό μου το έλεγαν 4 χρόνια τώρα, άλλαξε κάτι ; Τίποτα δεν άλλαξε.
Εδώ είναι Συρία. Είτε είναι ο Ομπάμα είτε είναι οι ΗΠΑ είτε είναι η Ευρώπη ή οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν μας νοιάζει καθόλου. Όσο οι Σύριοι θα θέλουν αυτόν τον Πρόεδρο ή κάποιον άλλον Πρόεδρο να είναι  στην εξουσία αυτός ο Πρόεδρος θα βρίσκεται στη θέση του.
Το να πουν θα φύγει τώρα ή θα φύγει στα 6 χρόνια δεν είναι δική τους δουλειά. Πολύ απλά.
Δημ.: Εκατοντάδες που θέλουν να γίνουν  τζιχαντιστές έρχονται εδώ στη Συρία. Tι ψάχνουν στη Συρία;
Πρόεδρος Άσσαντ:

Η πιο σημαντική ερώτηση είναι  »γιατί τους έχετε εσείς στην Ευρώπη αυτούς; ».

Το να έρθουν, είναι φυσικό όταν η Συρία γίνεται με τον πόλεμο ένα πεδίο  τρομοκρατίας. Η Ευρώπη, η Τουρκία και η Σ. Αραβία υποστήριζαν τους τρομοκράτες με διάφορους τρόπους. Είναι πολύ φυσικό να προσελκύονται.

Αλλά η ερώτηση είναι  »γιατί τους είχατε εσείς στην Ευρώπη; πως και είχατε εσείς στην Ευρώπη τους τρομοκράτες!.



Δημ.Οι Oλλανδοί επίσης λένε ότι αν θα έπρεπε να υπάρχει μια ειρήνη εφικτή για τη Συρία τότε αυτή θα πρέπει να γίνει χωρίς εσάς. Μπορεί να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος  αλλά στο τέλος η ειρήνη μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο χωρίς εσάς. Τι θα λέγατε εσείς σε αυτούς;…
Πρόεδρος Άσσαντ:

Αν εσείς ως  Oλλανδός πολίτης δεχτείτε   ότι κάποιος από τη  Συρία θα σας πει ποιός θα πρέπει να είναι ο Πρωθυπουργός σας  τότε κι εγώ θα το δεχόμουν.

Αλλά εσείς δεν το δέχεσθε γιατί διατείνεσθε πως  είστε μια κυρίαρχη χώρα. Το αν κάποιος είναι καλός ή κακός πρόεδρος δεν είναι ευρωπαικό ζήτημα, είναι συριακό ζήτημα. Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καμιά δουλειά  και γι αυτό δεν τους απαντάμε…
Δημ.Σωστά.
Πρόεδρος Άσσαντ: Είναι καθαρά συριακό ζήτημα και οι Σύριοι θα αποφανθούν αν κάποιος πρέπει να μείνει ή όχι.
Αν ο συριακός λαός δεν θέλει να παραμείνω φεύγω αμέσως και σήμερα! 17.12.15
Στην TV “NPO 2”, ο al-Assad ανέφερε ότι πολυάριθμοι ευρωπάιοι διευθύνοντες αρνήθηκαν τις αξίες τους για πτροδολάρια και επέτρεψαν στους ουαχαμπίτικους θεσμούς της Σαουδικής Αραβίας να χρηματοδοτήσουν και να φέρουν την εξτρεμιστική ιδεολογία στην Ευρώπη απ΄όπου οι τρομοκράτες άρχισαν να έρχονται στην Συρία.
Απαντώντας στο ερώτημα για τα βασανιστήρια στις συριακές φυλακές ο Άσαντ είπε : “πώς μπορούμε και αντέχουμε σθεναρά απέναντι στις πιο δυνατές και πλούσιες χώρες του κόμου που μας στοχεύουν αν αδεν απολαμβάνουμε την λαική στήριξη? Πώς λαμβάνουμε τη λαική υποστήριξηαν βασανίζουμε το λαό μας ?”.
Ερωτώμενος για τις αναφορές που δημοσιεύει το Human Rights Watch και ο ΟΗΕ για θανάτους στις συριακές φυλακές κατά το 2011, ο σύριος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι αυτές οι εκθέσεις είναι κατασκευασμένες με πολιτικό κίνητρο και ο ΟΗΕ άλλωστε κυριαρχείται από τις ΗΠΑ.
Ο σύριος πρόεδρος δήλωσε ότι το όλο θέμα θα λήξει τουλάχιστον σ΄έναν χρόνο αν οι χώρες  που είναι υπέυθυνες υιοθετήσουν μέτρα απαραίτητα για να σταματήσει η εισροή τρομοκρατώνκαι η λογισμική υποστήριξη που τους παρέχεται. “Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι χώρες υποστηρίζουν πάντα τους τρομοκράτες για να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο χάος και να παρεμποδίσουν τον διακανονισμό”.
Ο al-Assad δήλωσε ότι ο καθένας που φέρει  όπλο σκοτώνει άτομα και καταστρέφει δημόσια αγαθά είναι τρομοκράτης και : “εμείς δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες.”.
dimpenews.com
thumbnail
About The Author

0 comments