Ρωσικά μαχητικά εξολοθρεύουν φάλαγγα του ISIS με πάνω από 200 τζιχαντιστές (Video)

Μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που μετέφερε όπλα μεγάλου διαμετρήματος και κατευθυνόταν στο Ντέιρ ελ Ζορ της Συρίας κατέστρεψαν ρωσικά μαχητικά.
Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κατέστρεψαν πάνω από είκοσι οχήματα που μετέφεραν βαρύ οπλισμό, τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς.
Επίσης, αναφέρει ότι «η καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της Ντέιρ αλ-Ζορ θα γίνει η στρατηγική ήττα της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης». Πάντως, δεν διευκρινίζεται το πότε σημειώθηκε το πλήγμα.
«Η ήττα του ISIS στην περιοχή Ντέιρ αλ Ζορ θα είναι στρατηγική ήττα για τη διεθνή τρομοκρατική οργάνωση στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας», υπογράμμισε η ανακοίνωση απηχώντας προηγούμενες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.
Πριν από μία εβδομάδα ο Σόιγκου είχε πει ότι η πτώση του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ντέιρ αλ Ζόρ μπορεί να σηματοδοτήσει και το τέλος του «χαλιφάτου».
«Υπάρχουν σήμερα κάποια βασικά σημεία, περιλαμβανομένου και του Ντέιρ αλ Ζορ, θα έλεγα πρωτίστως του Ντέιρ αλ Ζορ όπου διεξάγονται μάχες και επιδρομές για πάνω από έναν χρόνο. Οι άνθρωποι εκεί πολεμούν γενναία. Τακτικά, δύο, τρεις φορές, ενίοτε και τέσσερις εβδομαδιαίως τους μεταφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα, πολεμοφόδια. Είναι το σημαντικότερο σημείο στον Ευφράτη, που θα σηματοδοτήσει το τέλος του πολέμου κατά του ISIS», είχε πει.
Αν και οι δυνάμεις του Μπασράλ αλ Άσαντ ελέγχουν μεγάλα τμήματα της πόλης, περιλαμβανομένης και της αεροπορικής της βάσης, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προσπαθούν εδώ και χρόνια να σπάσουν την άμυνα. Χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη, αλλά υπολογίζεται ότι παραμένουν μέσα κάπου 125.000 άμαχοι καθώς ο κυβερνητικός στρατός προσπαθεί να λύσει την πολιορκία.


Πηγή:Ελεύθερος Τύπος

0 σχόλια