ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΚΑΤΑ ¨ΑΝΥΠΑΚΟΥΩΝ¨ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

ΕΝΤΟΛΗ- Συνεχίζοντας την ενασχόληση με τον βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ
Καθώς ο φασισμός διαπρέπει στην Τουρκία, η αντανάκλαση του στην μειονότητα πολλαπλασιάζεται. Η μειονότητα είναι μια μικρογραφία της Τουρκίας, αλλά η κατάσταση με τις ελευθερίες στην μειονότητα είναι πάντα χειρότερη από την αντίστοιχη στη Τουρκία. Υπονοώ τις σχέσεις της μειονότητας με την Τουρκία και σε αυτό το πλαίσιο την επίδραση της Τουρκίας στην μειονοτική ζωή. Το πεδίο αυτό είναι ιδιαίτερα ευρύ. Διαφορετικό θέμα είναι οι σχέσεις μας με την ελληνική διοίκηση. Το περίεργο όμως είναι πως στο θέμα των ελευθεριών το πραγματικό πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο σε αυτά που βιώνουμε με την Τουρκία. Μην κοιτάτε που οι άνθρωποι της μειονότητας που δεν μπορούν να σπάσουν τα ταμπού, δεν μιλάνε και δεν αντιδράνε και μην επιχειρείτε να βγάλετε συμπεράσματα από αυτή την εξωτερική εικόνα.  Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Κομοτηνή στις 8/12 είχε ετοιμαστεί με τρομερά σαλπίσματα και σαν σόου. Άλλωστε είναι γνωστό πως ο Αρχηγός αρέζεται σε τέτοια.  Η ελληνική διοίκηση αδιαφόρησε για αυτά και μάλιστα τα προώθησε κιόλας.  Μήπως επειδή πρόβλεψε το φιάσκο;  Για παράδειγμα με το κήρυγμα στο τζαμί του Κίρμαχαλλε (που είναι δίπλα στο σπίτι μου), σχετικά με την Ιερουσαλήμ που έγινε από τον ιμάμη που ήρθε ειδικά από την Τουρκία, η πολιτική του ΑΚΡ και του Ερντογάν σχετικά με την Ιερουσαλήμ,  ακούστηκε διαμέσου των μεγαφώνων που υπάρχουν στον μιναρέ, σε όλη την Κομοτηνή. Άλλο θέμα η πολιτική σχετικά με την Ιερουσαλήμ και άλλο αυτό να μετατρέπεται σε σόου και να εκμεταλλεύεσαι την φιλοξενία.  Εάν βγάλουμε τους εκατοντάδες σωματοφύλακες και τα γεμάτα μισθωμένους χειροκροτητές λεωφορεία  που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία, από την μειονότητα δεν ξέρω αν μετείχαν χίλια ή άντε δύο χιλιάδες άτομα. Παρά το τόσο τάϊσμα που κάνουν στην μειονότητα, το ΑΚΡ και οι παράπλευρες οργανώσεις του.  Σύμφωνα με τον  βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ στο ¨μόνο για Έλληνες¨ σχόλιο του, ¨Οι μειονοτικοί δεν επέτρεψαν σε κάποιον κακόβουλο να έρθει και να ερευνά την κατάσταση στην μειονότητα¨ και τον τιμώρησε.


Ένα άλλο παράδειγμα. Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7 αλλά και από πιο παλιά, μια από τις πιο βαριές ποινές που ερχόταν από την μητέρα πατρίδα προς την μειονότητα ήταν η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία, κάτι ισοδύναμο της ισόβιας κάθειρξης. Ο αριθμός των ατόμων αυτών προ πολλού πέρασε τα 200, οδεύει προς τα 500 και συγκρίνοντας με τα άτομα που με κατηγορίες περί πραξικοπήματος, τρομοκρατίας και με συκοφαντίες  τιμωρήθηκαν στην Τουρκία, αναλογικά με τον πληθυσμό είναι μερικές φορές περισσότερα σαν ποσοστό. Οι ελευθερίες στην μειονότητα είναι μόνιμα σε χειρότερη κατάσταση από αυτές στην Τουρκία.
Οι δύο ¨δημοσιογράφοι¨ που μήνυσε ο βουλευτής Ιλχάν, δηλαδή ο Μουσταφά Τσολάκ (και το μπλογκ του με την επωνυμία ΜΠΑΡΙΚΑΤ) αλλά και ο Καμίλ Σιτζακεμίν (και τα δύο μπλογκ του) βρίσκονται στην λίστα των ανεπιθύμητων της Τουρκίας, δεν υπάρχει κανείς που να μην το ξέρει αυτό.  Δεν είναι δυνατόν να μην συσχετιστούν αυτές οι σε βάρος τους μηνύσεις με αυτήν την κατάσταση. Αυτή η σχέση μπορεί να είναι ενεργητική ή παθητική. Μπορεί να είναι αληθινή ή και να μην είναι . Στην πολιτική η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει μόνο να είναι τίμια αλλά να δείχνει και τίμια. Αν εσύ ψάχνεις ευκαιρία να τιμωρήσεις, να ισοπεδώσεις και να εξαφανίσεις τους ¨ανεπιθύμητους¨ της ¨Υψηλής Πύλης¨(σημ. μεταφρ: το παρατσούκλι του τουρκικού προξενειου Κομοτηνής), τότε η πρώτη ερώτηση που θα αντιμετωπίσεις θα είναι ¨με εντολή το έκανες ;¨. Δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό. Αυτό είναι κάτι που λόγω φόβoυ ενδεχομένως δεν θα σου το πούνε στο πρόσωπο, αλλά όλοι θα το σκεφτούνε. Μάλιστα κάποιοι θα πούνε πως γνωρίζουν τις περίπλοκες σχέσεις σου με τον Χαλίτ Ερέν, ο οποίος στην περίοδο του ΑΚΡ κατέστη ο μόνος εκλέκτορας της μειονότητας που έφτασε να κάνει ακόμη και τους προξένους να τρέμουν. Οι άνθρωποι θα ρωτήσουν ¨Μήπως είσαι εκτελεστής του Χαλίτ Ερέν;¨.  
Αναμένεται μήπως να θεωρήσουμε πως είναι  σύμπτωση το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα, όλοι οι ιδιοκτήτες εφημερίδων και περιοδικών, όπως και οι διαχειριστές ιστοσελίδων και μπλογκ που δεν είναι εξαρτώμενοι από την ¨Υψηλή Πύλη¨, έχουν μηνυθεί από άτομα γνωστά για την εγγύτητα τους προς την Υψηλή Πύλη; Ο Εβρέν του Αζινλίκτσα, ο Αμπντουλχαλίμ της Τρακιανίν Σεσί, ο Μουσταφά Τσολάκ που έχει το μπλογκ ¨Μπαρικάτ¨  και ο Καμίλ Σιτζακεμίν ως διαχειριστής σε δύο μπλογκ, σύρονται στα δικαστήρια άραγε λόγω ενδομειονοτικών αντιθέσεων; Ή μήπως με εντολή;  
Ο Εβρεν Ντεντέ-ιδιοκτήτης του περιοδικού Αζινλίκτσα, μετά από συκοφαντία του παραρτήματος ΜΙΤ του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής που διαδίδεται εντός της μειονότητας, υπέστη την ρετσινιά πως είναι άνθρωπος της  FETÖ. Με μόνη απόδειξη για αυτό, το γεγονός πως  ο πεθερός του ο Αμπντουλλάχ Αϊμάζ είναι μέλος του κινήματος Γκιουλέν. Πριν όμως από την συλλογική αυταπάτη περί FETÖ στην Τουρκία, η Υψηλή Πύλη θέλησε να ¨αγοράσει¨ το Αζινλίκτσα, όταν δεν μπόρεσε προσπάθησε να το κλείσει και μάλιστα υποσχέθηκαν και βραβείο για τον πρόξενο που θα το πετύχαινε. Η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία για τον Εβρέν ήρθε 15 μήνες πριν από την 15η Ιουλίου, πριν ακόμη αρχίσει να χρησιμοποιείται το όνομα FETÖ, όταν τον χαρακτήρισαν ¨τρομοκράτη¨.
Θα βρίσω τώρα. Για να φακελώσεις τον Εβρέν ως τρομοκράτη δεν αρκεί να είσαι ¨πουτάνας γιός¨, χρειάζονται ακόμη πιο ποταπές ικανότητες. Μετά άρχισαν να φτάνουν και άλλες κυρώσεις. To διαβατήριο της γυναίκας του που ήταν Τουρκάλα-πολίτης ακυρώθηκε, η έρμη η γυναίκα έγινε θύμα.
Με δικαστική απόφαση στην Τουρκία επιβλήθηκε απαγόρευση πρόσβασης στην ιστοσελίδα του Αζινλίκτσα και ο πόλεμος που διεξήγαγαν κατά του περιοδικού το προξενείο και οι άνθρωποι του, έγινε ακόμη πιο έντονος. Πέραν του Εβρέν, απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία τέθηκε σε εφαρμογή και για δύο ακόμη εργαζόμενους του Αζινλίκτσα, τους Αϊντίν Μποσταντζί και Φατίχ Ναζίφογλου. Ενδεχομένως το Αζινλίκτσα υπέστη μεγάλη οικονομική ζημία, αλλά από πλευράς αριθμού αναγνωστών, υπήρξε αύξηση. Σε αυτή την επιτυχία έπαιξαν ρόλο ο ιδρώτας και η προσήλωση των εργαζομένων του. Και τέλος ας έρθουμε στον κοινό παρανομαστή, μηνύθηκαν από τον Λεβέντ τον γιό του Σαδίκ Αχμέτ. Μήνυση και αγωγή, όπως έγινε και στα άλλα άτομα, πάντα το ίδιο καλούπι.
Το πραγματικό έγκλημα του Αζινλίκτσα είναι πως είναι ανεξάρτητο, δεν δέχεται εντολές,-άρα δεν μπορεί να ελεγχθεί και αποτελεί ¨κακό παράδειγμα¨. Όπως και το ότι δεν κάμφθηκε αλλά αντιστάθηκε και παρά τον πόλεμο που του έγινε για να το βουλιάξουν , εξακολουθεί να στέκεται όρθιο και να είναι ακόμη πιο πετυχημένο. Τα περί ανθρώπων της FETÖ, πουλημένων στην ελληνική διοίκηση και τα υπόλοιπα στημένα, είναι η ¨διακόσμηση¨. Η ουσία του θέματος είναι η εξής: ¨Θα εξαρτάσαι από την Υψηλή Πύλη και θα τελείς υπό τον έλεγχο της, διαφορετικά δεν θα σε αφήσουμε να ζεις¨. Τουλάχιστον μέχρι τώρα, χάρη στην στήριξη της μειονότητας, το Αζινλίκτσα είναι ο νικητής στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον του ο φασισμός του ΑΚΡ. Αλλά στο μεταξύ το περιοδικό λόγω της εναντίον του καμπάνιας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την έντυπη του μορφή, έκοψε τα πολιτικά του κείμενα και μετατράπηκε τα τελευταία δύο χρόνια σε διαδικτυακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Ήλπισαν πως θα γλυτώσουν από το εδώλιο στο οποίο τους έβαλε ο φασισμός, αλλά μάταια. Οι επιθέσεις που αποσκοπούσαν στο κλείσιμο συνεχίστηκαν, αλλά το Αζινλίκτσα άντεξε.
Η τελευταία εξέλιξη που δείχνει την απελπισία του παρακράτους, της ΜΙΤ και μαζί τους και της Μειονοτικής Μαφίας, είναι εκείνο το προ μιας εβδομάδος δημοσίευμα στην Γενί Ακίτ, που αποτελείτο από αναφορές της ΜΙΤ και στρεφόταν κατά του Εβρέν Ντεντέ.  Τελευταίο σημείο στην προσπάθεια απαξίωσης είναι οι σχετικές κοινοποιήσεις που έκαναν στα μπλογκ τους και στα σόσιαλ μίντια οι Ιλχάν Ταχσίν και Τζεγκίζ Ομέρ (σημ. μεταφρ: υπεύθυνοι της Μπιρλίκ και Μιλλέτ αντίστοιχα) . Οι οποίοι έτσι αποκάλυψαν τις σχέσεις τους.
………………..
http://barikatgazetesi.blogspot.gr/2018/01/talimat-mebus-ilhan-ahmetle-ugrasmaya.html#more
4/1/2017
thumbnail
About The Author

0 comments