Ο ΕΠΩΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ



«Εγώ δεν ντρέπομαι , όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν, να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας, που μας δίδαξαν την αγάπη και την θυσία για το Έθνος και την Πατρίδα , να είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα να περιφρονώ και να μάχομαι τον φασισμό, σε όλες του τις μορφές, και προπαντός στην πιο πονηρή, απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την “αριστερίστική”.   ……Σαν αυτή των μειοψηφιών, που κυβερνούν και καταστρέφουν την χώρα, οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες των αστών πολιτικών, και που είναι πονηροί, θλιβερές αποφύσεις ενός συστήματος που μας δαγκώνει και μας πονά, γιατί πεθαίνει, και το ξέρει, και γι’ αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο».
                                                                                                                Μίκης Θεοδωράκης 4/2/2018

Την ώρα που σύσσωμο το Ελληνικό πολιτικό σύστημα ετοιμαζόταν να προχωρήσει στην παραχώρηση της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς  της Μακεδονίας μαζί με την ονομασία της,  στο τεχνητό κρατίδιο των Σκοπίων, υπακούοντας στις επιταγές της Γερμανικής Ε.Ε. και του Ν.Α.Τ.Ο., ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός , που τον θεωρούσαν νεκρό και εξαθλιωμένο, έπειτα από την οκτάχρονη δικτατορία που του επιβλήθηκε, με την αγαστή συνεργασία της διεθνούς των αγορών και της άρχουσας πολιτικής τάξης, αναστημένος μέσα από τις στάχτες του, όπως συνέβη πολλές φορές στην μακραίωνη ιστορία του, ενωμένος έξω από τα κομματικά μαντριά , με τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας,  στάθηκε απέναντι στην συνωμοσία της δουλικής ηγεσίας του και δήλωσε στα πολιτικά κόμματα,  ποιος είναι ο κυρίαρχος στην χώρα και το πολίτευμα.

Για πρώτη φορά , αυθόρμητα και με αυτοοργάνωση, ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός, ασκώντας τα πολιτειακά του δικαιώματα στο πλαίσιο του άρθρου 120 του Συντάγματος, αντιτάχθηκε στην δυνατότητα  της εκάστοτε κυβέρνησης,  να αποφασίζει ερήμην του, σε θέματα μείζονος εθνικής σημασίας , όπως έπραξαν οι κυβερνήσεις από το 2010 και εφεξής, με  την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, κατά την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων ,  παραβιάζοντας κατ’ επανάληψη το Σύνταγμα και διαπράττοντας το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας .

Η πρωτοφανής ειρηνική και πατριωτική λαοθάλασσα, που κατέκλυσε την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, είναι προϊόν βαθιών κοινωνικών διεργασιών,  που σχετίζονται άμεσα με τον οικονομικό εξανδραποδισμό της τελευταίας οκταετίας και την διπλή κατοχή της χώρας από τους δανειστές και την κομματοκρατία, και αποτελεί την έκφραση μιας υπόγειας δυναμικής της κοινωνίας,  που έχει ξεπεράσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα και τείνει να αποκρυσταλλωθεί πολιτικά, οδηγώντας την χώρα στον νέο ιστορικό κύκλο , που έχει ήδη ανοίξει με τα δύο συλλαλητήρια.

Το κίνημα αυτό του «Κανένα», που έχει δημοσκοπικά αποτυπωθεί στο 30% , εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στο πολιτικό προσκήνιο, με εθνικό πρόταγμα , αποδεικνύοντας την ύπαρξη κοινωνικής συνοχής και σύνδεσης με τον Ελληνισμό σαν ιστορία και πολιτισμό.

Έντρομη και αιφνιδιασμένη η κομματοκρατία των Αθηνών, συνειδητοποιώντας ότι ο λαός είναι απέναντί της , είδε τους σχεδιασμούς της για ένα βελούδινο ξεπούλημα του ονόματος και κυρίως της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας, με οικονομικά και πολιτικά ανταλλάγματα που της έταξαν Γερμανία και Η.Π.Α. , να καταρρέουν,  και τους στρατηγικούς της σχεδιασμούς να ανατρέπονται.

H κυβερνώσα αριστερόστροφη μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ , που είχε ποντάρει πολλά πάνω στην επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος  για την εξυπηρέτηση του αφηγήματος της εξόδου στις αγορές και την αναδιάρθρωσης του χρέους, αρχικά προσπάθησε να τρομοκρατήσει το λαό με τις  δηλώσεις του Ρουβίκωνα και τα δημοσιεύματα των δουλικών σ’ αυτήν Μ.Μ.Ε.  περί κινδύνου αιματοχυσίας κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου της Αθήνας, και στην συνέχεια , αμέσως μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, εξαπέλυσε , μέσω των συστημικών και ελεγχόμενων Μ.Μ.Ε.,  τόνους λάσπης και χολής στον Μίκυ Θεοδωράκη και στους συμμετέχοντες σ’ αυτό, χαρακτηρίζοντάς τους εθνικιστές, φασίστες, γραφικούς και επικινδύνους, ενώ με την βοήθεια της Αστυνομίας, του Υπουργού Εξωτερικών και  του τοπογράφου Μάρδα, προσπάθησε να μειώσει το μέγεθος της συμμετοχής , την στιγμή που κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν μπορεί να συγκεντρώσει 500 άτομα σε κινηματογράφο.

Ήταν τόσος ο πανικός της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού , που την αμέσως επόμενη ημέρα του συλλαλητηρίου, αναθεώρησε τους  σχεδιασμούς του και κατόπιν δικής του εντολής στην δικαιοσύνη, διαβιβάστηκε εσπευσμένα στην Βουλή ο φάκελος του σκανδάλου “Novartis” με κατηγορούμενους πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , προκειμένου , να σύρει την αντιπολίτευση υπόδικη στην προεκλογική περίοδο .

Η αξιωματική αντιπολίτευση , μετά τα συλλαλητήρια, ανέκρουσε πρύμναν προκειμένου να εγκλωβίσει τον πατριωτικό άνεμο στα πανιά της,  έκανε γαργάρα τις δηλώσεις της Μπακογιάννη ότι «όταν 145 κράτη αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία εμείς δεν μπορούμε να τους ονομάζουμε φούφουτους», και αναπροσάρμοσε τις θέσεις της, προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την φθορά της κυβέρνησης.

Τέλος το «Κίνημα Αλλαγής» (ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ- ΔΗΜΑΡ - ΚΗΔΙΣΟ) , με το οποίο τα πολιτικά πτώματα της κεντροαριστεράς του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να ανασυγκροτηθούν και να στήσουν ένα ανακαινισμένο μαντρί για να εισπράξουν τις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ , κυριολεκτικά αποτεφρώθηκε, μετά την απόφαση του πολιτικού της συμβουλίου της 26/1/2018 με την οποία καταδικάστηκαν τα συλλαλητήρια , αναφέροντας επί λέξει ότι «τα συλλαλητήρια αυτή τη στιγμή δεν βοηθούν, καθώς δίνουν βήμα σε ακραίες φωνές που επιθυμούν να διχάσουν τον Ελληνικό λαό».

Ήδη,  η καταρρέουσα  άρχουσα πολιτική τάξη, εγκλωβισμένη στον κομματικό πατριωτισμό, τον οποίο έχει θέσει υπεράνω της πατρίδας και του έθνους, ανίκανη να χαράξει μια  εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση και διάσωσης της χώρας , ανίκανη να συνεννοηθεί και να ομονοήσει ενόψει της σοβούσας χρεωκοπίας των πολιτών, ανίκανη να αντιμετωπίσει τις αιτίες που οδήγησαν στην χρεωκοπία, αφού είναι σύμφυτες με την ίδια, έχοντας υπογράψει το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας στους δανειστές για τα επόμενα 100 χρόνια, και θέτοντας την χώρα σε μακροχρόνια εποπτεία, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την χώρα σε μια νέα εθνική συμφορά και σε διαμελισμό.

Ήδη , με την είσοδο του σκανδάλου της “Novartis” στην πολιτική σκηνή, με εντολή του πρωθυπουργού της χώρας , προκειμένου να διασώσει το μοναδικό αφήγημα που του απόμεινε, ότι δηλ. οι πολιτικοί του αντίπαλοι είναι διεφθαρμένοι, η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο , με την κομματοκρατία να αλληλοσπαράσσεται μέσα στον βούρκο της διαφθοράς και της σαπίλας, που η ίδια δημιούργησε στην διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Δεν έχουν καταλάβει όλοι τους , ότι η κοινωνία τους έχει ξεπεράσει , αφού προηγουμένως τους εξέλεξε διαδοχικά για να την σώσουν και επανειλημμένα εξαπατήθηκε.

Δεν έχουν καταλάβει όλοι τους , ότι η κοινωνία δεν τρώει το παραμύθι της κάθαρσης από την Ελληνική βουλή, μετά την «κάθαρση» που έκανε η βουλή στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών, στο σκάνδαλο της Siemens , στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκαρντ και της Λίστας Μποργιανς . Αν θέλουν κάθαρση, ας καταργήσουν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να παραιτηθούν της ασυλίας τους.

Δεν έχουν καταλάβει όλοι τους,  ότι η κοινωνία υπέμεινε την οικονομική καταστροφή , αλλά δεν θα υπομείνει την εθνική καταστροφή και τον διαμελισμό της χώρας που πλησιάζει.

Δεν έχουν καταλάβει όλοι τους , ότι η κοινωνία βράζει και ότι το τέλος τους πλησιάζει και ότι όταν έρθει η ώρα,  θα λογοδοτήσουν. Γιατί τραγωδία , χωρίς κάθαρση , δεν υφίσταται. 

Έσεται ήμαρ.


Πολυχρόνης  Καρσαμπάς 
thumbnail
About The Author

0 comments