Συρία: Οι Κούρδοι υποστηρίζουν ότι έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στην Τουρκία


Η συμμαχία των Κούρδων και Αράβων μαχητών στη Συρία ανακοίνωσε ότι έπληξε στρατιωτικές θέσεις εντός του τουρκικού εδάφους, σε αντίποινα για την επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον του κουρδικού θύλακα του Αφρίν.

Είναι η πρώτη φορά που οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) αναλαμβάνουν την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στην απέναντι πλευρά των συνόρων.
Μέχρι στιγμής, η Άγκυρα δεν έχει αντιδράσει επισήμως στην εξέλιξη αυτή.
Στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή του Αφρίν, στη βορειοανατολική Συρία, για να εκδιώξει τους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, η κυριότερη συνιστώσα των SDF), τους οποίους χαρακτηρίζει "τρομοκράτες". Οι YPG είναι ένας από τους βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.
«Οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν στοχευμένη επιχείρηση εναντίον ενός κέντρου όπου συγκεντρώνονται οι Τούρκοι στρατιώτες» και οι Σύροι σύμμαχοί τους, στην περιφέρεια Κιρκιχάν της επαρχίας Χατάι, στη νότια Τουρκία, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι SDF. Κάνουν επίσης λόγο για «θύματα», χωρίς να διευκρινίζουν τον αριθμό.
«Καλούμε τους πολίτες να μείνουν μακριά από τις θέσεις που ελέγχονται» από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, συνεχίζει η ανακοίνωση.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το Σάββατο ότι δύο στρατιώτες και πέντε Σύροι μαχητές τραυματίστηκαν από όλμο που έπληξε ένα αστυνομικό φυλάκιο στην περιφέρεια Κιριχάν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
thumbnail
About The Author

0 comments