Τουρκικό ντελίριο για την απελευθέρωση των Τούρκων στρατιωτικών

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα και οι υπόλοιποι τέσσερις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, καθώς παρήλθε το δεκαοκτάμηνο που είναι το ανώτατο όριο κράτησης, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.
Και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί παραμένουν σε δημόσιο κτίριο στην Αττική, το οποίο φρουρείται αυστηρά από την Αστυνομία, εξαιτίας του φόβου να επιχειρηθεί η απαγωγή τους με απώτερο στόχο να βρεθούν πίσω στην Τουρκία.
Πρόσφατα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε  οριστικά και αμετάκλητα ότι είναι συνταγματική και νόμιμη η χορήγηση ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί είχαν έρθει στην Ελλάδα, λίγες ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, τον Ιούνιο του 2016. Όταν η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που αφορά τον έναν από τους οκτώ στρατιωτικούς, δημοσιευθεί, θα καταλάβει και τους υπόλοιπους Τούρκους στρατιωτικούς, αφού η υπόθεση εισήχθη στο ΣτΕ με τον θεσμό της πρότυπης δίκης (πολιτική απόφαση), όπως ορίζει ο νόμος 3900/2010.
Στην συνέχεια, όταν η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ καθαρογραφεί και δημοσιευθεί επισήμως, θα χορηγηθούν στον συγκυβερνήτη ταξιδιωτικά έγγραφα, με τα οποία θα μπορεί να ταξιδέψει στην Ευρώπη. Το ίδιο θα γίνει και με τους υπόλοιπους επτά, εφόσον εκδοθούν από την Επιτροπή Ασύλου, με τις οποίες θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου.
Έντονη αντίδραση της Άγκυρας
Την ίδια ώρα η άγκυρα αντέδρασε έντονα για το γεγονός ότι είναι πλέον ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ σχολιάζοντας την δήλωση τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι χώρα που έχει πολλά πραξικοπήματα και θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες».
Πρόσθεσε επίσης ότι «η Ελλάδα προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές» για να καταλήξει λέγοντας: «Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην απόφαση αυτή».
thumbnail
About The Author

0 comments