Για την μπούρδα του BBC της Μελίνας Κονταξή


Γράφει η *Μελινα Κονταξή 

Στο άρθρο του BBC χαρακτηρίζονται Σλαβόφωνοι(!) οι Έλληνες και η πλειοψηφία τους ως εθνικιστές.

Οι Έλληνες που αντιστάθηκαν σε κατοχές εθνοκαθάρσεις, που δεν πουλήθηκαν και δεν εξαγοράστηκαν, καθυβρίζονται.

Οι αυτονομιστές, που σήκωσαν τα όπλα εξυπηρετώντας τα Βουλγαρικά και Γιουγκοσλαβικά συμφέροντα επιτεθέμενοι στην χώρα τους, θεωρούνται ως θύματα. Όπως και οι ιδεολογικοί πρόγονοι τους οι κομιτατζήδες. 

Υποτιμάται ο ρόλος των Βουλγαροφασιστών συνεργατών των Ναζί δηλαδή της Οχράνα  που πήγαν στην πλευρά του ΣΝΟΦ και του Δημοκρατικού Στράτου όταν είδαν ότι έχαναν την μάχη στην Ευρώπη. 

Οι σλαβόφωνοι που δεν ένοιωθαν Έλληνες αλλά Βούλγαροι, έφυγαν με βάση συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βουλγαρία το 1919.


Τον 4 αιώνα εμφανίστηκαν οι Βούλγαροι στην Θράκη. H πραξικοπιματική ένωση της Βορειας Θρακης με την Βουλγαρια και η μοιρα των Ελληνων κατοικων της δεν ενδιέφερε και δεν ενδιαφέρει κανέναν ανθρωπιστή.

Για τους Έλληνες που κατοικούσαν σε περιοχές που σήμερα ανήκουν στην Βουλγαρία και υπέστησαν απίστευτη τρομοκρατία, αρπαγή των περιουσιών τους και εξαναγκάστηκαν ουσιαστικά σε διωγμό από τις ελληνικές πατρίδες τους που ήταν από την  αρχαιότητα δεν γράφτηκε κανένα άρθρο από το φιλέσπλαχνο BBC.

Θέλετε να μιλήσουμε για τους 300 'Ελληνες της Αγχίαλου που δολοφονήθηκαν από τους Βούλγαρους το 1906; Ενδεικτικό παράδειγμα του τρόμου που έζησαν οι Έλληνες της Βουλγαρίας ή μήπως θέλετε να ασχοληθούμε με την  Αποκαλούμενη βόρεια Μακεδονία και τους Έλληνες του Μοναστηρίου της Οχρίδας και της Στρώμνιτσας;

Οι Σλαβόφωνοι που έφυγαν μετά τον Β Παγκοσμίου ήταν αυτοί που σήκωσαν τα όπλα εναντίον της Ελλάδας. 

Δυστυχώς το άρθρο ξέχασε(!) ότι παράλληλα με τις αγγλο-ρωσικές μυστικές επαφές για το μέλλον της Ελλάδας, οι ελληνικές αντιστασιακές δυνάμεις αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα από τη δράση σλαβομακεδονικών στοιχείων που σε τελευταία ανάλυση επιζητούσαν την αυτονόμηση της ελληνικής Μακεδονίας και την υπαγωγή της είτε στη φιλο-αξονική Βουλγαρία είτε στην Ομόσπονδη Γιουγκοσλαβία που οραματίζονταν να δημιουργήσουν οι παρτιζάνοι του Τίτο.

Στις 4 Νοεμβρίου 1944 ο **Λεωνίδας Στρίγκος, γραμματέας της περιοχής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τηλεγράφησε στην Αθήνα:
"Τάγμα Σλαβόφωνων δυνάμεων Γκότσε (Ηλ. Δημάκης) προσπάθησε εισέλθει ελληνικό έδαφος,προερχόμενο από Αγία Παρασκευή, βόρεια της Φλώρινας. Προσπάθησαν καταλάβουν Φλώρινα αλλά μετά σύγκρουση δύο ωρών υποχώρησαν στην Αγία Παρασκευή"
Στις 22 Νοεμβρίου του ’44 ο Στρίγκος τηλεγράφησε επειγόντως και πάλι προς την ηγεσία του ΚΚΕ: «Τάγμα Σλαβομακεδόνων του Καϊμακτσαλάν εισήλθε ελληνικό έδαφος, στοπ. Αφόπλισε μονάδα Εθνικής Πολιτοφυλακής. Επακολούθησε μάχη. Αποτέλεσμα ένας ανθυπολοχαγός ΕΛΑΣ νεκρός, στοπ. Αγνωστες απώλειες Σλαβομακεδόνων. Πήραμε μέτρα για ενίσχυση των συνόρων σε όλη την περιοχή…»

Σε τελική ανάλυση αν ανοίξει συζήτηση για εγκλήματα σε βάρος των μειονοτήτων στα Βαλκάνια η τελευταία που έχει να φοβάται κάτι είναι η Ελλάδα.

Καλό θα είναι, να υπερασπίζεται η επίσημη ηγεσία την ιστορία της χώρας και να μην επιτρέπει να εγείρονται τέτοια θέματα...

Σχόλιο Ελεύθερου Αρθρογράφου: Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καλό θα ήταν να ασχοληθεί με το BBC και να καταδικάσει τα λεγόμενα του, με αυστηρή ανανοίνωση, γιατί το διαβάζουν σε όλο τον κόσμο.

*Ιστορικός, Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

**Γράμμα του Π.Γ. του ΚΚΕ (Γ. Σιάντος) προς Λεωνίδα Στρίγκο
Ελεύθερος Αρθρογράφος
thumbnail
About The Author

0 comments