Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Η Εθνική συνείδηση και το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας

Image result for Ελλαδα τουρκια

Γράφει ο Ιωάννης Φουρνάρος


Η θεμελιωδέστερη προϋπόθεση για τον σχεδιασμό αποτελεσματικής στρατηγικής κατά τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στο βιβλίο του "Το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας", είναι: «η λογική που στηρίζεται σε υπαρξιακά αιτήματα:

Στα στοιχεία που υφαίνουν τη σημερινή συλλογική μας προσωπικότητα, στους παράγοντες κοινωνικής συνοχής, στην πολιτική κουλτούρα, (τελικά) στην εθνική συνείδηση…"
"Κοινωνίες με ριζικά αποδυναμωμένη και φθαρμένη εθνική συνείδηση δεν έχουν πεδίο στρατηγικής λογικής, θέτουν σε κίνδυνο την ιστορική τους ύπαρξη, περιθωριοποιούνται στη διεθνή σκακιέρα». 
Χρόνια τώρα το δόγμα του Αχμέτ Νταβούτογλου -Το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας, είναι σε εφαρμογή από την τουρκική πλευρά! (Όχι μόνο στην Ελλάδα)
Δεν περίμενα όμως να έχει τόσους πολλούς θαυμαστές και πρόθυμους από Ελληνικής πλευράς, όπως βέβαια και  "χρήσιμους ηλίθιους" που είναι μια άλλη κατηγορία. Βέβαια δεν προκαλούν έκπληξη αναφορές περί φασιστών Ελλήνων, για προστάτες πολυτελών κατοικιών,  ταγμάτων ασφαλείας, δεν έχει σύνορα το Αιγαίο, το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, να ανοίξουν τα σύνορα στον Έβρο,  κτλ. 
Το βλέπεις και από τον φράκτη που υπάρχει και τώρα τον μεγαλώνουμε, κατόπιν "εορτής"... Μην μιλήσουμε για το Αιγαίο...
Άραγε δεν είχαμε απειλή από την Τουρκία, όλα ήταν καλά;

Δυστυχώς το Τουρκικό κράτος έχει διεισδύσει στο εσωτερικό της χώρας, στους θεσμούς της, όπως σε πανεπιστήμια, δήμους, στην δικαιοσύνη, στην πολιτική, στην δημοσιογραφία... 
Μην σας προξενούν εντύπωση, δηλώσεις ίδιες με αυτές των Τούρκων αξιωματούχων, από "διάφορους". Χρόνια μιλούσαμε για *Κεμαλολάγνους, *χωροφύλακες τις μνήμης μας, δολοφόνους της εθνικής μας συνείδησης. Όσοι μιλούσαν για αυτά τα ζητήματα, μας έλεγαν το λιγότερο γραφικούς και εκτός του "κλίματος"... 
Δυστυχώς όταν δεν λύσεις τα προβλήματα, η ιστορία στα φέρνει μπροστά σου... (Το Τουρκικό πρόβλημα)
Η συνθήκη της Λωζάνης  θα μπορούσε να ήταν μια χειρονομία, για καλή γειτονία, ένας "έντιμος συμβιβασμός " αλλά την καταπάτησαν ( Ίμβρος, Τένεδος). Συνέχισαν το έργο τους (Πόλη), δεν σταμάτησαν (Κύπρος), συνέχισαν την  αμφισβήτηση στο Αιγαίο, στην Θράκη, στην Κύπρο(Σχέδιο Ανάν), καταπάτησαν τα θαλάσσια σύνορα της Κύπρου ( Γιαβούζ), συνεχίζουν ακάθεκτοι (με το τουρκολυβικό μνημόνιο, με υβριδικό πόλεμο σε Έβρο,  Αιγαίο,  με το μεταναστευτικό θέλοντας να αλλοιώσουν πληθυσμιακά, πολιτισμικά-πολιτιστικά την Ελλάδα,  παραβιάζουν συστηματικά τον εναέριο εθνικό χώρο, αμφισβητούν τα σύνορα μας, αμφισβητούν την ύπαρξη μας, την ιστορία μας, με την άρνηση της ποντιακής γενοκτονίας, με την άρνηση και παραποίηση των γεγονότων στην Σμύρνη, με την άρνηση των ταγμάτων αφανισμού του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, κτλ. 
Δυστυχώς η ιστορία λέει ότι: 
Η ελληνική πολιτική ελίτ δεν στάθηκε ικανή να διαφυλάξει τον Ελληνισμό! Το κράτος ήταν ενάντια στο Έθνος! Δεν είχε μακρόπνοα σχέδια! Δεν είχε ανάλυση του διεθνούς περιβάλλοντος, της αναδίπλωσης των εθνών, των νέων θεωριών αλλά και των ιστορικών ευκαιριών! 
Ως πότε εμείς θα τους αποκαλούμε φίλους και θα έχουμε ψευδαισθήσεις; 
Ως πότε θα πηγαίνει να προσκυνά η πολιτική ελίτ των σφαγέα μας; ( Κεμάλ). Να μιλά με θαυμασμό γι' αυτόν η εγχώρια"ψευτοδιανόηση"; Δεν νομίζω να έχετε δει οι Εβραίοι να καταθέτουν στεφάνι στον Χίτλερ!
 Ως πότε θα ακούμε  με την ανοχή - συνενοχή του κράτους από Έλληνες "ακαδημαϊκούς", "ψευτοπροοδευτικούς" να κατηγορούν, να απαξιώνουν και να χλευάζουν την Πίστη μας, την Ορθοδοξία;  Να μιλούν για συνωστισμό στην Σμύρνη, για το πόσο καλά πέρναγαν οι Έλληνες με τους Οθωμανούς (!) σπιλώνοντας την μνήμη των νεκρών μας; Των αγωνιστών της Επανάστασης!  Όλων των Ελλήνων που πολέμησαν και καρτερούσαν  την Ελευθερία  και την ένωση όλου του Έθνους με την  μητέρα πατρίδα, με πρωτεύουσα την Πόλη.  (Αυτό πίστευαν οι πρόγονοι μας).  
Αυτοί οι "χρήσιμοι"  του σχεδίου του στρατηγικού βάθους της Τουρκίας,  παραποιώντας την ιστορία μας,  βάζοντας ενοχικά σύνδρομα, εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα, αποσυνθέτουν την ιστορία μας, αδυνατίζουν μέρα με την μέρα, τα αντανακλαστικά και την άμυνα της χώρας μας.

Με ένα "πλαδαρό" έθνος, παρηκμασμένο, χωρίς όραμα, μνήμη, τους πυλώνες που αυτοπροσδιορίζεται, θα καταφέρεις αυτό το έθνος,  όταν δεν έχει πεδίο στρατηγικής λογικής, όταν θέτει σε  κίνδυνο την ιστορική του ύπαρξη, να περιθωριοποιείται στη διεθνή σκακιέρα, καταλήγοντας να το υποδουλώσεις.


Το τουρκικό κράτος ποτέ δεν ήθελε την συμφιλίωση των λαών, Τούρκων και Ελλήνων, γιαυτό και εξόντωσε τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας, γιαυτό και έδιωξε τον Κυπριακό Ελληνισμό από τις εστίες του και συνεχίζει και θα συνεχίζει όσο και αν πιστεύουν μερικοί στον "έντιμο συμβιβασμό". 


Με δηλώσεις για (Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, να δώσουμε και καμία βραχονησίδα κτλ) Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει συμβιβασμός αλλά εθνική ήττα!  Αυτό δείχνει δεκαετίες τώρα το κράτος της Τουρκίας με το Ελληνικό κράτος να έχει ψευδαισθήσεις, να υπακούει (!) σε δόγματα γεωπολιτικά... άλλων, θέτοντας σε κίνδυνο την ύπαρξή του, ακυρώνοντας τις θυσίες των προγόνων μας.


Πρέπει να ξανασυνδεθούμε με την ιστορία μας, αρχίζοντας να την μελετάμε, τις αρχές, τις αξίες μας, αυτά που μας κράτησαν αιώνες ως έθνος! Δεν είμαστε φασίστες αν ξέρουμε την ιστορία μας. Αν βάζουμε το καλό της πατρίδα μας, του λαού μας! Δυστυχώς η γεωοικονομική, γεωπολιτική θέση της Ελλάδος δεν είναι ίδια με την Ελβετία. Ούτε ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος. "Λαός που δεν ξέρει την ιστορία του είναι λαός χωρίς μέλλον".

Το καλό του τόπου, η στρατηγική, το σχέδιο με βάση το εθνικό συμφέρον έχουν ουσία. Μια πολιτική αυτόχθονη, που θα στηρίζει τις εσωτερικές και εξωτερικές μας ανάγκες και όχι ανάγκες άλλων, όχι ξενόφερτες ιδεοληψίες  αλλά ούτε και υπηρέτες σχεδίων των "φίλων" ή εχθρών μας...

Η επαναθεμελίωση των αρχών και των αξιών μας,  μαζί με την απόφαση ενός ισχυρού αμυντικού δόγματος και με επαναξιολόγηση της εξωτερικής μας πολιτικής, θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τον πολιτιστικό-πολιτισμικό αφανισμό μας δηλαδή την ύπαρξη μας. Θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε σε τροχιά επιβίωσης το έθνος μας, εξαλείφοντας το Τουρκικό δόγμα, έστω και αν αργήσαμε... 

ΥΓ: Ο Παναγιώτης Κονδύλης(Θεωρία Πολέμου) μας προειδοποίησε:

Γεωπολιτικές και στρατηγικές παράμετροι ενός ελληνοτουρκικού πολέμου Ολόκληρο το άρθρο εδώ


**Οι  φράσεις ανήκουν στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη (http://polis-agora.blogspot.com/).

***Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κων/νος Τσάτσος  είπε: «Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του, είναι λαός που δεν έχει μέλλον».