Έπρεπε να ρωτήσει η Ελλάδα τη Γερμανία για τη συμφωνία με την Αίγυπτο;

Σχολιασμοί στα δίκτυα

«Έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η ελληνική πλευρά επέμεινε σε αυστηρότερα μέτρα κατά της Άγκυρας», γράφει Ρώσος σχολιαστής στο Τέλεγκραμ.


Ειδικότερα – συνεχίζει-  επέμεινε σχετικά με την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, εάν συνεχίσει τη εξερεύνηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ωστόσο οι Γερμανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν διαφωνία με αυτή τη θέση- νωρίτερα το Βερολίνο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι Έλληνες κατέληξαν σε συμφωνία με την Αίγυπτο «χωρίς να ενημερώσουν τη γερμανική ηγεσία».

Με αποτέλεσμα, την Παρασκευή η Ελλάδα απέρριψε την προτεινόμενη ανακοίνωση της ΕΕ για την κατάσταση στη Δημοκρατία της Λευκορωσία και δεν έγινε κοινή ανακοίνωση μετά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια , το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ετοιμάζει επί του παρόντος κατάλογο κυρώσεων, τις οποίες οι υπουργοί Εξωτερικών σκοπεύουν να συζητήσουν στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου.

Νέο Navtex  της Τουρκίας


Άλλος ‘ερευνητής’ στο Τέλεγκραμ αναφέρει ότι η Τουρκία δημοσίευσε ένα νέο τέλεξ πλοήγησης (Navtex) για σεισμικές έρευνες που θα διεξαχθούν από το σκάφος Γιαβούζ στα ύδατα της Κύπρου από τις 18 ώς τις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Το τουρκικό υποβρύχιο στο Στενό του Καφηρέα


Τουρκικό υποβρύχιο που πλησίασε το ελληνικό ακρωτήρι Σούνιο,  αναφέρει άλλο ρωσικό κανάλι,  ανακαλύφθηκε από ένα ελληνικό ελικόπτερο ελέγχου όταν διέσχιζε το Στενό του Καφηρέα  (κάβο ντόρο) και πλησίαζε την Αττική.

Ενώ η φρεγάτα Σαλαμίνα εντόπισε ένα τουρκικό υποβρύχιο δυτικά της Ρόδου και ένα άλλο στην περιοχή της Καρπάθου. 

Η ελληνική αεροπορία τέθηκε σε συναγερμό από το Σάββατο το πρωί  και άρχισε να κτενίζεται με υποβρύχια σόναρ κάθε περιοχή του Αιγαίου.

Πηγή://www.echedoros-a.gr

 

thumbnail
About The Author

0 comments