ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : «VERY GOOD, DON’ T WORRY!»

Putin-ErdoganΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μια χαρακτηριστική φράση, σκόπιμα στα αγγλικά, ο Ρώσος πρόεδρος  Βλαδιμήρ Πούτιν εξέπληξε τον Ταγίπ Ερντογάν όταν στο τέλος της ιδιαίτερης συνάρτησης τους ο Τούρκος πρόεδρος των ρώτησε θέλοντας να μάθει σαν ανατολίτικη «αλεπού», πως πήγαν οι συνομιλίες του με τους άλλες ηγέτες και ιδιαίτερα με την Γερμανίδα καγκελάριο, κ Μέρκελ, με την οποία υπάρχει το ανοιχτό θέμα της Ουκρανίας. Ο Πούτιν τότε χαμογελώντας χαρακτηριστικά τον απάντησε με την αγγλική φράση, «Very good don’t worry»!

Η απάντηση αυτή φυσικά, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, εξέπληξε τον Ερντογάν ο οποίος σημειωτέον δεν ομιλεί καμία ξένη γλώσσα και επιμένει να συζητά με τους ξένους ηγέτες στην μητρική του τουρκική γλώσσα.
Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε τελευταίο τον Πούτιν, αφού πρώτα είδε τους άλλους ξένους ηγέτες με πρώτο και καλύτερο τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, με τον οποίο είχε μια ευρεία συζήτηση στην οποία πήραν μέρος πολλοί παράγοντες και από τις δυο χώρες, ΗΠΑ και Τουρκία.
Και αφού έγιναν όλες οι προγραμματισμένες διαβουλεύσεις του Ερντογάν, μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής τελικά συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο και σημειωτέων στην συνάντηση αυτή μετείχε και ο «παντογνώστης» των τουρκικών πραγμάτων, αρχηγός της ΜΙΤ, Hakan Fıdan.
Φυσικά δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συνάντησης αυτής, αν και κάποιοι Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν για το ενεργειακό, αλλά σίγουρα ένα σημαντικό θέμα θα ήταν και η ρωσική επέμβαση στην Συρία η οποία από την αρχή της «ενόχλησε’ έντονα την Άγκυρα.
Εκείνο όμως που έκλεψε τη παράσταση, ήταν όταν ο Ερντογάν έριξε άδεια για να πιάσει γεμάτα στον Ρώσο πρόεδρο θέλοντας να μάθει από πρώτο χέρι τι ακριβώς συζήτησε με τους άλλους ηγέτες. Ο Πούτιν, μεγαλύτερη όπως φαίνεται «σουπιά» από τον Ερντογάν, του απάντησε τότε λακωνικά… «Very good!».
Τώρα… ο Ερντογάν τρέχει να μάθει αγγλικά.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
thumbnail
About The Author

0 comments