Τούρκικο Patriot Act εν ισχύ. Δρακόντιοι νόμοι ασφαλείας και εξοντωτικές ποινές.



Τουρκικό Patriot Act πέρασε με πλειοψηφία από την Τουρκική Βουλή. Το νομοσχέδιο είχε φέρει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ακόμα και σε μάχες σώμα με σώμα πάνω σε έδρανα καθώς θεωρήθηκε καθεστωτικός και πώς θα δημιουργήσει ένα αστυνομικό κράτος στην Τουρκία υπό την ηγεσία του Τ. Ερντογάν.


Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται παραπάνω από 60 άρθρα που μεταξύ άλλων δίνουν δικαίωμα άμυνας αστυνομικών με όπλο και συλλήψεις αντιφρονούντων αν κατέχουν βόμβες μολότοφ και συναφών αντικειμένων, την χρήση όπλου για προστασία κόσμου ακόμα και ανάμεσα σε κόσμο κτλ. Επίσης αναφέρει πώς θα υπάρχει 3ετης φυλάκιση για κάθε άτομο που θα φέρει διακριτικά ή στολή παρόμοια με αυτή αναρχικής ή τρομοκρατικής οργάνωσης (με έμφαση στο θέμα του ΙΚ ) ενώ υπάρχει πρόβλεψη για 5ετη φυλάκιση σε κάθε άτομο που θα κρίνει το πρόσωπο του έστω και μερικώς αν η διαδήλωση μετατραπεί σε πορεία υποστήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων( προφανώς φωτογραφίζοντας το ΡΚΚ εδώ και την Πεσμεργκά).

Οι κινήσεις των Τουρκικών Αρχών δεν είναι πρωτόγνωρες και σίγουρα δεν είναι και κάτι καινούριο η στάση του Τ. Ερντογάν επί του θέματος της καταστολής κάθε αντίδρασης με κάθε τρόπο. Όμως σε αυτό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διαφαίνεται και ένα σύνολο συμφωνίας με προτάσεις και συμβουλές που έχουν δοθεί εδώ και πολύ καιρό από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ σχετικά με την "φιλοξενία" της Άγκυρας σε εξτρεμιστικά στοιχεία στο έδαφος της και με αυτό τον τρόπο φιλοδοξεί το ΑΚΡ να έχει κέρδος δύο τρυγωνιών με ένα σμπάρο. Και να μειώσει και να φιμώσει τις όποιες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας που γιγαντώνονται τον τελευταίο καιρό.. και να ικανοποιήσει τους εξωτερικούς παράγοντες φέροντας ως παράδειγμα το ψηφισθέν νομοσχέδιο.


σχετική πηγή: hurriyet daily news

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.
thumbnail
About The Author

0 comments