Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να επιμείνει στο θέμα του ασύλου: Διαφορετικά θα χάσει ότι κέρδισε στον Έβρο…


File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, 
HellasJournal

Η υπόθεση του «νέου μεταναστευτικού», όπως τη δημιούργησε η Τουρκία στον Έβρο, η οποία θα υλοποιήσει το νέο αυτό σχέδιο και στο Αιγαίο σύντομα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν έχει καμία σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Η κατάσταση, όπως την σχεδιάζουν και την υλοποιούν οι τουρκικές υπηρεσίες, είναι άγρια. Το είδαμε στα σύνορα, όπου ευτυχώς την αντιμετώπισαν αποτελεσματικά οι ελληνικές αρχές ασφαλείας.

Τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα για το μεταναστευτικό;

Ότι μέχρι την επιχείρηση εισβολής στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τη χρησιμοποίηση ύποπτων στοιχείων στην πλειοψηφία τους από το Αφγανιστάν, όσοι επιχειρούσαν το «ταξίδι» από τα τουρκικά παράλια, ήταν μετανάστες και πρόσφυγες, που στόχευαν να φτάσουν στην Ευρώπη -μέσω της Ελλάδας. Άλλοι καταδιωγμένοι από τα αυταρχικά καθεστώτα που κυβερνούν τις χώρες τους και άλλοι λόγω του εμφύλιου πολέμου στη Συρία.

  • Αυτό άλλαξε πια. Τα πράγματα δεν ήταν τα ίδια, όπως πριν, ούτε και η δυσάρεστη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Δεν είναι μόνο μία ασύμμετρη απειλή, όπως χαρακτήρισε την επίθεση στον Έβρο η επίσημη Αθήνα. Είναι ένας πόλεμος που ξεκίνησε από τον Έβρο και θα καλύψει όλο το Αιγαίο, μέχρι και το Καστελόριζο.

Αυτή η επίθεση έχει και ένα νέο στοιχείο. Διεξάγεται αν μέσω μίας πανδημίας, που κτύπησε όλο τον πλανήτη -και την Τουρκία, η οποία όμως συνεχίζει τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όλο αυτό το σκηνικό αποδεικνύει αυτό που αναλύσαμε πολλές φορές: ότι η Τουρκία δεν κάνει εξαγωγή τα εσωτερικά προβλήματα της, ούτε απευθύνεται με τις προκλήσεις στο εσωτερικό ακροατήριο. Πρόκειται για υλοποίηση σχεδίου. Γι’ αυτό πρέπει οι αναλυτές γύρω από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξουν ρότα και να μην χάνουν το χρόνο τους σε αναλύσεις που δεν βασίζονται καν στην πραγματικότητα.

Την περασμένη εβδομάδα, στρατιωτικές πηγές διέρρευσαν σε σοβαρούς Έλληνες συναδέλφους πληροφορίες ότι μερικοί εξ αυτών (των τζιχαντιστών) που συνωστίζονται στα τουρκικά παράλια για να περάσουν στην Ελλάδα, μεταφέρουν μαζί τους και τον κορωναϊό. Ακόμα και αν δεν υπήρχαν στοιχεία -που προφανώς και υπήρχαν- είναι μία λογική εξήγηση. Με τον πρόεδρο της Τουρκίας έχουμε να κάνουμε… Και τους ισλαμιστές συνεργάτες του.

Μελετώντας όλα αυτά τα χρόνια τον Ταγίπ Ερντογάν θα έλεγα με σιγουριά ότι όλα τα περιμένω από αυτόν. Άλλωστε, όπως κατάγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν αναμειχθεί σε βομβιστικές επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος για να ενοχοποιήσουν προφανώς τους Κούρδους και τους αντιπάλους της ισλαμικής κυβέρνησης και να κερδίσει συμπάθεια το καθεστώς του Ερντογάν.

Στην πραγματικότητα εκτέλεσε μία απάνθρωπη πράξη, τα θύματα της οποίας ήταν Τούρκοι πολίτες. Τους Έλληνες θα σκεφθεί ή τους μετανάστες και τους πρόσφυγες;

  • Έχω γράψει επανειλημμένα και επιμένω ότι αυτοί που χρησιμοποίησε η τουρκική κυβέρνηση στον Έβρο εναντίον της Ελλάδας ήταν μέλη του στρατού των τζιχαντιστών, που εκπαίδευσαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, και οι οποίοι δρουν στη Συρία και στη Λιβύη. Γνωρίζουν τις πληροφορίες στην Αθήνα, γι’ αυτό πρέπει να τους αποτρέψουν με κάθε θυσία να φτάσουν στα ελληνικά νησιά. Θα είναι «κινητές βόμβες»…

Ομολογώ ότι μου προκάλεσε εντύπωση και κατάπληξη ότι ο υπουργός Άμυνας, ο αρμόδιος υπουργός για τους μετανάστες, και ένας εκ των υφυπουργών Εξωτερικών, έσπευσαν να «ισοπεδώσουν» τα ρεπορτάζ των σοβαρών συναδέλφων που βασίστηκαν σε επίσημες στρατιωτικές πηγές. Γνωρίζουμε όλοι πως γίνεται το ρεπορτάζ. Και δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι συνάδελφοι θα έκαναν του κεφαλιού τους, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το επίσημο κράτος. Η πληροφορία δόθηκε από το υπουργείο Άμυνας βάση σοβαρότατων στοιχείων, υποθέτω, που είχε στη διάθεσή του.

Γιατί οι παραπάνω κυβερνητικοί παράγοντες έσπευσαν να απαξιώσουν τα ρεπορτάζ, γνωρίζοντας μάλιστα ότι είναι αληθινά; Ποια είναι αυτή η δύναμη που τους υποχρέωσε να το κάνουν; Είναι μήπως οι απειλές αυτής της περίεργης κ. Γιόχανσον, της αρμόδιας επιτρόπου για τη Μετανάστευση; Είναι κάποιος άλλος; Είναι το φοβικό σύνδρομο απέναντι στην κατοχική δύναμη; Ποιος ξέρει…

Και εν πάση περιπτώσει τι τον έχουμε τον Έλληνα επίτροπο στις Βρυξέλλες; Δεν είναι για να εξυπηρετεί τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα; Ή κάτι δεν καταλαβαίνω από την υψηλή πολιτική, που ασκείται στην πρωτεύουσα του Βελγίου και της Ευρώπης.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο πρωθυπουργός κέρδισε στο μέτωπο του Έβρου, επειδή δεν άκουσε όλους αυτούς που του ζητούσαν να συμβιβαστεί. Δεν θεωρώ ότι ακολούθησε τις συμβουλές της λεγόμενης «δεξιάς» πτέρυγας του κόμματος. Πιστεύω ότι συνειδητοποίησε γρήγορα ότι ο Ερντογάν υλοποιούσε σχέδιο. Και επίσης υποθέτω ότι θυμήθηκε όσα του είπε ο Τούρκος πρόεδρος στο Λονδίνο, στη συνάντησή τους στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι στον Έβρο η Ελλάδα πήγε πολύ καλά.

  • Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και με την υπόθεση της πανδημίας. Και στα δύο θέματα τα κέρδη είναι για τον Ελλάδα, αλλά και για τον ίδιο.

Ας προσέξει, λοιπόν, την υπόθεση του νέου «μεταναστευτικού». Η κ. Γιόχανσον παγίδα στήνει στην Ελλάδα. Όσους στέλνει πεσκέσι απ’ εδώ και πέρα ο Ερντογάν, δεν είναι μετανάστες, ούτε και πρόσφυγες. Ο πρωθυπουργός πρέπει να συγκρουστεί με τους Ευρωπαίους. Ειδικά στο θέμα του ασύλου. Αν υποχωρήσει, θα χάσει η Ελλάδα όσα κέρδισε στον Έβρο…


thumbnail
About The Author

0 comments